Afbeelding
Aangeleverd

Nieuwe meubels? Weet je dat wel zeker?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nieuw huis gekocht? Of ben je je woning helemaal zat? Je eerste ingeving is meestal om gelijk in de auto te stappen richting een woonwinkel en daar alles van je wishlist bij elkaar te shoppen. Maar is dat wel zo verstandig? Niet alleen zorgen nieuwe meubelen voor een flinke kostenpost, daarnaast heeft het ook allerlei voordelen om voor tweedehands te kiezen. Wil je toch graag in nieuwe meubelen investeren? Maak dan een duurzame keuze. 

Wist je dat de grootste impact op het milieu veroorzaakt wordt door het kopen van nieuwe spullen? Dat geldt dus ook voor nieuwe meubelen. Als je er over nadenkt, dan is dat natuurlijk niet zo gek. Want voor jouw nieuwe meubilair worden meestal nieuwe grondstoffen gebruikt, zoals hout, plastiek, rvs of chroom. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden.

Reparatie

Waarom wil je je meubelen vervangen? Ben je erop uitgekeken? Wil je andere kleuren in je huis? Vertonen je meubels gebreken? Overweeg dan of je ze misschien nog kunt repareren of verven. Gelukkig zijn er bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en zelf kun je ook heel veel doen. Ben je een bepaalde kleur zat? Ga dan naar de bouwmarkt en kies en tint die je helemaal te gek vindt. Zo geef je je kast, tafel of stoelen een compleet nieuwe uitstraling. Kleine beschadigingen kun je gemakkelijk wegwerken met houtvuller. Laat de vuller na het opsmeren even uitharden. Daarna is het belangrijk om goed te schuren, voordat er een nieuwe verflaag overheen gaat.

Vind je de stof van je lamp niet zo mooi meer? Ook dan kun je ervoor kiezen om deze te laten stofferen. Zo heb je voor minder geld een hele nieuwe sfeer in je huis. Zelfs kussens en stoffen lampenkappen kun je van een nieuwe kleur voorzien. Zo kun je er niet alleen voor zorgen dat alles heel mooi bij elkaar past in huis, maar creëer je ook echt een unieke en persoonlijke woonomgeving!

Tweedehands meubels 

Is bovenstaande niets voor jou en wil je echt iets nieuws? Denk dan eens aan tweedehands meubels! Iedere dag worden er duizenden meubelstukken via allerlei platformen verkocht. En meestal zijn deze meubels nog in een hele goede staat. Soms stuit je echt op juweeltjes, die prijstechnisch ook nog eens heel aantrekkelijk zijn. Zelf kun je natuurlijk ook je oude meubels naar de kringkoopwinkel brengen of online verkopen via één van de vele verkoopsites. Voordeel is dat je er dan vaak zelfs nog een klein bedrag voor terugkrijgt.

Kies voor duurzaam

Wil je toch nieuwe meubelen in huis? Dan raden we je aan om voor duurzaam te kiezen! Dat betekent dat je meubels koopt die lang mee gaan, weinig slijten en milieuvriendelijk gemaakt worden. Zo kun je bijvoorbeeld navragen of het gebruikte hout wel gecertificeerd is. Want dat betekent dat het uit een duurzaam beheerd bos afkomstig is. Je herkent dit aan het FSC-keurmerk. Ook als de meubelen gemaakt zijn van gerecyclede materalen dan zijn ze hartstikke duurzaam. Dat zorgt niet alleen voor een mooi huis, maar ook voor een goed gevoel!