Janita Tabak nieuwe PvdA-wethouder

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Janita Tabak volgt Jan Wieten op als PvdA-wethouder in het Kamper college van b en w. Dat is vrijdagmiddag bekendgemaakt in een persconferentie. Uit de sollicitanten werd unaniem gekozen voor Tabak omdat zij 'het beste past in het profiel' waarbij met name kennis van de Kamper politiek een vereiste was. Wie Tabak gaat opvolgen als voorzitter van de Kamper PvdA-fractie is nog onbekend.

Wel is het zeer waarschijnlijk dat Xandra Koster, die al de nodige ervaring heeft als commissielid, de fractie komt versterken.

Tabak neemt de portefeuille van Wieten in zijn geheel over. Hoewel de keuze voor het wethouderschap veel gevolgen heeft voor haar priveleven -vooral wat betreft werk en studie- hoefde ze niet lang na te denken. "Ik loop zo'n tien jaar mee in de gemeentepolitiek van Kampen. Ik zie dit als een gouden kans om zelf aan de knoppen te zitten." De wethouder in spe, die na de voordracht op 31 maart wordt geïnstalleerd, heeft straks onder andere volkshuisvesting in de portefeuille en ziet dat als een van de grootste uitdagingen. Ze wil er voor zorgen dat er in de sociale woningbouw voldoende aanbod blijft, iets waar Jan Wieten zich ook met succes op heeft geprofileerd, aldus Tabak.

Zij benadrukte geen tweede Jan Wieten te worden omdat ze nu eenmaal een ander persoon is. Wieten staat onder andere bekend om zijn dossierkennis en ook Tabak zal zich de komende tijd goed gaan inlezen. "Maar minstens zo belangrijk vind ik het om de sleutelfiguren te leren kennen." Wethouder Bert Boerman complimenteerde de PvdA met het feit dat de partij conform de nadrukkelijke wens van de coalitie snel met een kandidaat is gekomen. Hij vergeleek Wieten en Tabak met peper en zout. "Het verschil tussen een flamboyante, grijze man en een mooie vrouw lijkt groot, maar het zijn beiden smaakmakers."

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16