Afbeelding

Jeugdronde van Kampen

· leestijd 1 minuut 112

Zaterdag werd de 2e VanDijkBikes Jeugdronde van Kampen gehouden op het nieuwe terrein en in combinatie met de Flevotour. 170 kinderen gingen van start in de Jeugdronde.
Veel van de jeugdrenners hadden echt uitgekeken naar de wedstrijd in Kampen, een mooi maar ook lastig parcours op de voormalige vuilnisbelt met veel hoogteverschillen. De renners van het KWC/EVA-Optic/Cyclingteam hebben zich tijdens de wedstrijden goed laten zien.
Isa Blacquiere reed haar eerste landelijke wedstrijd nadat haar gips verwijderd was en finishte op de 6e plaats wat haar ook een mooie beker opleverde omdat ze als 3e meisje over de streep kwam.
In categorie 2 reden Fleur en Koen. Fleur reed mooi op kop maar helaas kwam ze ten val. Koen moest lossen uit het peloton maar wist toch heel netjes op een 9e plaats te finishen. Fleur werd uiteindelijk 20e.
Isa Groeneveld reed in categorie 3. Ze eindigde heel netjes op de 13e plaats.
Nout, Bastiaan en Jonas startten in categorie 4. Ze wisten alle 3 bij het peloton te blijven. Helaas kwam Bastiaan ten val, maar hij wist toch weer bij het peloton aan te sluiten. Nout finishte op een 7e plek, Jonas op plek 15 en Bastiaan werd 21e.
In categorie 5 was heel goed te zien dat het een lastig parcours was. Al snel lag de hele groep uit elkaar en het aantal renners in het peloton werd ook steeds kleiner. Jelle wist mooi in het peloton te blijven en sprintte op het stuk naar de finish nog een aantal renners voorbij. Dit leverde hem een 5e plaats op.
In categorie 6 wist het peloton aardig bij elkaar te blijven. Helaas moest Sem lossen maar bleef met zijn groepje heel goed rijden.
Categorie 7: Olivier, Mark en Sven lieten zich veel van voren zien. Helaas lukte het de mannen niet om in de prijzen te rijden. Mark werd 5e, Sven 9e en Olivier 11e.
Al met al een hele geslaagde wedstrijddag. Het weer zat mee. Alles was strak georganiseerd. We zijn trots op onze club, onze renners en op alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om deze dag tot een succes te maken.
Volgende week de laatste kwalificatiewedstrijd voor het NK in Nijverdal. Daarna wordt het duidelijk welke KWC/EVA-Optic/Cyclingteam renners een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het NK-jeugdwielrennen in Amersfoort op 10 juni.

Afbeelding
Hans Nijland kreeg de zaal helemaal stil tijdens de IJVV-sponsoravond (9 foto's) Sport instagram 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuw dagelijks bestuur Waterschap Drents Overijsselse Delta geïnstalleerd Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wit-Blauw/Green Organics verlengt met hoofdtrainer en contracteert teammanager Sport Ingezonden 17 uur geleden