Afbeelding
Tennekes.

Programma bandjesavond 2019 najaarseditie in Kampen

· leestijd 5 minuten Algemeen

KAMPEN - Feest in de Kamper binnenstad! De traditionele Kamper bandjesavond vindt dit jaar plaats op 26 oktober. Vanaf een uur of 22.00 begint het muzikale feestje met maar liefst 13 bands in Kampen. Wat is waar te doen? Lees het op deze pagina.

’t Ponton - Josie Jo & Lange Indiaan (Bekende liedjes in een eigenzinnig jasje)
"Josie Jo is veelzijdig, eerlijk en puur. Muziek komt uit je hart en niet uit een fabriek" Laat je meevoeren op de eigenzinnige sound en songs die bekend of minder bekend zijn, met een heerlijk soul-randje. Josie Jo speelt haar eigen werk en fijne covers die passen bij de setting. Ze komt vrolijk alleen, maar neemt ook graag haar muzikanten-vriendjes mee. Afhankelijk van jouw wensen zal de bezetting worden samengesteld. Wil je graag wat opzwepende dansbare muziek? Dan zijn een drummer en een bassist een heerlijke toevoeging.

De Lantaarn - Jac ruiten (Zanger/entertainer)
De Kampenaar weet inmiddels wel wat hij bij rasentertainer Jac Ruiten kan verwachten. Een ervaren avondje gevarieerde muziek, van Nederlandse meezingers, tot gevoelige ballads. Jac voelt iedere situatie haarfijn aan en weet door zijn jarenlange ervaring precies wat nodig is om de avond tot een succes te brengen. Gevormd door zijn klassieke opleiding en met een breed repertoire in zijn rugzak is geen feest Jac te gek.

De Pub - De Millerband (Jaren 60/70 tot nu)
De band die ieder feestje tot een feest weet te maken, dat is de Millerband. De Millerband bestaat uit drie all-round muzikanten, die al jaren met veel plezier samen muziek maken: Berry Wezenberg, Jos Mulder en Karel vd Beek. De Millerband heeft een breed repertoire, variërend van covers uit de jaren 60/70 tot nu. Zij spelen onder andere nummers van de Beatles, Stones, the Doors, de Dijk, U2, Robbie Williams enzovoorts. De stijl van de Millerband kenmerkt zich als eigentijds, intiem en swingend.

De Bastaard - Xuse
XUse is een coverband, met een frontlady en een stevige backline, opgericht in 2018, die zich op een breed publiek richt. “Ons repertoire is sterk gevarieerd wat bestaat uit pop- ballad- soul en lekkere meezingers uit de jaren 80/ 90 enz, nummers waarbij de meeste mensen wel een paar regels van mee kunnen zingen. Met een flinke dosis enthousiasme willen wij u aan het dansen brengen door de juiste snaar te raken. Voor elk wat wils, er kan veel bij XUse.” De bezetting van de band bestaat uit: zangeres, bassist, gitaristen, toetsenist en drummer.

De majesteit - Jools (driemans coverband)
Jools is een ‘compact coverband’ en bestaande uit _drie personen.__ Mireille Nieuwenhuizen die met haar warme stemgeluid en aangename podium _presentatie het publiek steeds weer weet te raken. Willem Spans die met zijn _keyboards een solide bandgeluid weet neer te zetten en Jan van Dijk die met zijn _gitaren en mondharmonica’s de sound compleet maakt.

The Moonshiners - Handsome Johnny
De Maxazine schreef over deze band: “De mannen van Handsome Johnny brengen hun muziek met gevoel. Maar waar de band vooral in slaagt is dat gevoel over te brengen op de luisteraar. De nietsvermoedende luisteraar. Meegevoerd en ondergedompeld in een sound van melancholie en nostalgie, naar een plaats waar tijd nooit heeft bestaan. Welkom in de wereld die Handsome Johnny heet. De band Handsome Johnny is beïnvloed door namen als Bob Dylan, The Rolling Stones, Tom Petty, JJ Cale, Creedence Clearwater Revival en natuurlijk Johnny Cash.”

Moods & Roots - Different (Pop/rock coverband)
Different is een all round pop/rock coverband die zich op en breed publiek richt. Het repertoire dat gespeeld wordt is een dwarsdoorsnede van onze hedendaagse popgeschiedenis. Zowel Engelstalig als Nederlandstalige muziek passeert in hoog tempo de revue. Het ritmisch tandem wordt gevormd door Johannes Goudbeek (drums) en Jeffrey Timmerman (bas). Zij leggen een dampende groove neer, die wordt aangevuld door Gert Lok (toetsen) en Jaap van Duin (gitaar). De ijzersterke vocalen worden vorm gegeven door het duo Hanneke Doze (zangeres) en Sascha Raaijman. Gert en Jaap verzorgen ook de backing vocals, zodat de muziek ondersteund wordt door fraaie harmonieën.

Café EigenwijsDanny Heden (Nederlandse volkszanger)
Danny Heden is een jonge Nederlands volkszanger. Hij zingt veelal vrolijke liederen die veelal gaan over de liefde.Op jonge leeftijd zong Danny al veel bij piratenfeesten en cafés. Velen zeiden dat hij meer met zijn zangcapaciteiten moest doen. Daarom bracht hij in januari 2007 zijn eerste eigen single uit: Vrouw van mijn dromen. Inmiddels heeft Danny op vele grote podia in Nederland al mogen optreden.

The Corner - Impuls (Pop, Rock)
De band Impuls is opgericht in 2012, bestaande uit een groep vrienden uit de omgeving van Wesepe. Hier hebben de eerste muzieknoten op een boerderijzolder geklonken. Na gespeeld te hebben op enkele open podia, in kroegen en tentfeesten is de formatie in 2014 enigszins aangepast. De band is onder andere versterkt met de ervaren zanger Richard Zwiers uit Kampen en een bassist uit Wesepe. De muziek varieert van hits uit de jaren 90 tot de hedendaagse Pop/Rock. Inmiddels is de band goed op elkaar ingespeeld en klaar om op menig feest de perfecte sfeer te creëren.

Eetkamer de Tijd - Kallum and the invisible band (allround)
Robert Mulder op piano en Marcel Kalter neemt de zang voor zijn rekening. Deze band staat garant voor een gezellig en divers muziekfestijn. Nederlandstalige hits, oude klassiekers, alles passeert de revue.

De Vier Jaargetijden - No Brakes (AllRound)
Coverband No Brakes staat bekend om zijn optredens vol energie en passie. No Brakes is allround: van Robbie Williams tot ABBA, van Chic tot The Rolling Stones en van Doe Maar tot Grease; moeiteloos laat deze cover band hun repertoire in elkaar overvloeien. No Brakes bestaat uit ervaren muzikanten die al jaren lang in de lokale muziekscene van Kampen actief zijn. Frank Andriessen speelt strakke gitaarpartijen en vloeiende solo's, Martijn Rieck begeleidt de coverband met spot-on drumwerk, Henk van Mierlo brengt diepe basklanken, Arno den Hollander vult als toetsenist de sound aan en Jeroen Kale & Maria Goosen zorgen voor krachtige vocalen die elkaar perfect aanvullen. Het resultaat: een goed op elkaar ingespeelde coverband die zorgt voor een topavond!

’t Kroegje - Sugar Mama (Blues)
Sugar Mama speelt sinds ’86 hun eigen stijl Boogie en Blues. Muzikanten met ieder hun verleden in ‘rootsmuziek’ bundelen hun krachten in een band met als motto “We play Rock & Roll music with a Bo Diddley beat.Sugar Mama (de naam is ontleend aan een blues standaard) brengt blues met een ‘drive’ recht uit het hart… Denk aan Howlin’ Wolf,George Thorogood,John Lee Hooker…. De band bewerkt ook graag akoestische nummers, zonder hierbij het origineel uit het oog te verliezen.

Grand Café Efes - Anneke Verstege
Een kamper zangeres die een breed repertoire aankan. Zij weet van elke gelegenheid een feestje te maken. Haar zangkunsten zijn van een hoog kaliber met een zeer breed repertoire: van Top 40 naar Evergreens en van Ballads naar Nederlandstalig. Zingt ook in de band Bang for the Buck.

Stadsherberg - Wood’n Goldfish (onder het diner)
Wood'n Goldfish is een vijfkoppige band die zijn roots kent in Kampen. Het is een band die zijn invloeden haalt uit de Country, Americana en Folk. De band bestaat uit Robin ten Klooster, Niels van der Kamp, Dave Vermeulen, Jasper van der Deen en Niels Wiegman. Robin en Niels zijn bewapend met hun gitaren en stemmen die in samenspel met toetsenist Jasper en bassist Niels verrassend, melodieus meerstemmig samenwerken. Daarnaast zit Dave, die zich meester heeft gemaakt van de cajon. Hij maakt het plaatje af.