Afbeelding
Jolan Kanters

Oostzeevaart van Stockholm naar Stralsund en meer.

Algemeen

Kamper Oostzeevaarder Oban is weer terug in Kampen na afgelopen seizoen meer dan 5000 zeemeilen beroepsmatig gevaren te hebben o.a. naar de Stockholmer Scheren, de Finse Åland eilanden, Bornholm, Stralsund, Rostock en Kiel. Er waren meer dan 900 gasten aan boord, er werden aan 50 mensen fiets- vaarvakanties aangeboden in de Deense Zuid-Zee en ze nam deel aan Kieler Woche en Hanse Sail Rostock, Jade Weser Cup, de Race of the Classics en de Race voor young Proffesionals. De vlag van Hanzestad Kampen is voor de helft versleten en met vier meter grote letters staat “ Kampen.nl” op het achterschip. De Oban is net terug van de jaarlijkse werfbeurt op Urk.

Sinds een paar jaar vormt de Oban, samen met de Abel Tasman, Swaensborgh en Hendrika Bartels, het gilde Kamper Oostzeevaarders, geiinspireerd door het Kamper schippersgilde. Zij delen kennis en leiden bemanning op voor de zeilende zeevaart.

De schepen worden gerund door vier Kampen gezinnen, die met hun schepen doen wat in vroegere tijden ook gebeurde; handel drijven op de Oostzee vanuit Kampen.