Sinterklaas vrolijk onthaald in Kampen (Video)

Algemeen

KAMPEN - Sinterklaas arriveerde zaterdag 16 november in Kampen. Hij meerde rond 10.00 uur aan bij het Van Heutszplein. Met ruim tweehonderd Pieten zette de Goedheiligman om 10.00 uur voet aan wal

Nadat Sinterklaas voet aan wal heeft gezet en het welkomstwoord door burgemeester Bort Koelewijn is uitgesproken, zal de Sint rond 10.25 uur op zijn paard Amerigo de tocht door de binnenstad maken. Om 13.30 uur bezoekt Sinterklaas het winkelplein Hanzewijk. De Sint zal, vergezeld door zijn paard Amerigo en onder begeleiding van zijn muziek- en strooipieten, de tocht maken richting het winkelplein. De DJ- piet zorgt vanaf 13:00 uur voor muzikale ondersteuning. Na dit bezoek gaat Sinterklaas nog even terug naar de Oudestraat voor een ronde.
Op 23 november is er een MegaSintfestival op het van Heutszplein en kun je meevaren met de echte Stoomboot (onderstrooms) aan het van Heutszplein. Kijk voor alle informatie op www.sintinkampen.nl. In de week vóór de intocht zal het Kamper Sinterklaasjournaal te zien zijn via o.a. Kampen Online en Facebook.