Afbeelding

Snuffel op 30 november op de Koggewerf!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Volgende week is het zover! Op de laatste zaterdag van november kunnen Kampenaren actief kennis maken met vijf organisaties in hun woonplaats. Zij presenteren hun activiteiten en heten nieuwe vrijwilligers van harte welkom. Na ’t Ukien, Kampenonline en Tourist Info brengen we deze week de Koggewerf onder de aandacht. Stichting Kamper Kogge heeft tal van klussen liggen – voor ieder wat wils. Doe vrijblijvend mee met het Snuffelstagefestival en meld je nu aan!

Stichting Kamper Kogge (SKK) is één van de vrijwilligersorganisaties die op de Koggewerf zitten tussen de Noordweg en de IJssel. In de toekomst is het de bedoeling dat alle stichtingen gaan samenwerken binnen het Maritiem Erfgoedcentrum (MEC). De Koggewerf is begin jaren negentig ontstaan toen er een bijzonder scheepswrak werd gevonden bij Nijkerk.

De Koggewerf werd daarop ingericht als werkplaats en thuishaven voor een reconstructie. De Kamper Kogge is gebouwd dankzij het inzicht dat het groot cultureel erfgoed betrof. Inmiddels is de in Nederland unieke Kamper Kogge als hèt visitekaartje onlosmakelijk verbonden aan Kampen. De gemeente pronkt er graag mee maar heeft er nog steeds geen cent voor over. De sponsoren, donateurs en vrijwilligers des te meer. Er komt dan ook veel bij kijken om de Kamper Kogge in de vaart te houden.

Bruisende Koggewerf
De zo’n honderd vrijwilligers doen de Koggewerf bruisen van activiteit. Sommigen ”koggerikken” zijn er bijna elke dag, anderen als er een beroep op ze wordt gedaan. Tijdens het snuffelstagefestival kan men ’s middags komen kijken op de Koggewerf en de Kamper Kogge. Officieel zijn er tien plaatsen beschikbaar maar er ligt werk genoeg. Geïnteresseerden kunnen samen met de huidige vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken bij de smederij, bij de expositie en botenloods, bij de werkplaats, op het schip en op de naaizolder. Daar staat nog een authentieke industriële naaimachine, die nog volop in gebruik is.

De SSK heet mensen welkom voor de modelbotenbouw, de werkplaats, de Sprooksprekers (verhalenvertellers), de Dekzwabbers (muziek en zang) en de ICT (computers en website). De stichting kan schrijvers gebruiken maar ook tekenaars, schoonmakers, stratenmakers en bestuurders. Vrijwilligster van het eerste uur Ina Hup vat het alsvolgt samen: ”Wat jij kunt bijdragen, kun je hier vinden!”

Meld je nu aan op snuffelstagefestival.nl en snuffel op 30 november vrijblijvend op de Koggewerf. Kom jij meehelpen om Kampen met haar unieke Kogge op de kaart te zetten?!

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22