Afbeelding
pexels.com

'De Klokkenluider van de Notre Dame'

Algemeen

KAMPEN - De Literatuurkring van de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder bespreekt maandag 25 november het boek ‘De Klokkenluider van de Notre dame' van Victor Hugo. Wie graag leest en met anderen wil praten over de betekenis van “het verhaal achter het verhaal” is van harte welkom om aan te schuiven. Vanaf 20.00 uur in Levensbron aan de Vloeddijk 62. Deelname is gratis.

Het motto van de literatuurkring is ‘boeken te lezen die je altijd al had willen lezen maar waar het nooit van kwam’. Iedere avond leidt een van de deelnemers het afgesproken boek in en de andere deelnemers geven hun mening. Er ontstaan levendige discussies en daardoor mogelijkheden om op een andere manier naar een boek te kijken.

Victor Hugo
‘In de afgelopen seizoenen hebben we onder andere boeken behandeld van Primo Levi, Hella Haasse, Marten Toonder, W.F. Hermans, Kurt Vonnegut, George Orwell en J. Bernlef’, vertelt Klazien Wierbos, drijvende kracht achter de Literatuurkring. ‘Dit seizoen begonnen we met “Aantekeningen uit het Ondergrondse” van Dostojevski. Op 25 november gaan we “De Klokkenluider van de Notre Dame” van Victor Hugo bespreken.’

Literatuurkring VvV. Maandag 25 november vanaf 20.00 uur in Levensbron aan de Vloeddijk 62. Deelname is gratis. Voor koffie en thee wordt een bijdrage van 1 euro gevraagd.

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 3 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 13 uur geleden