Afbeelding

Alzheimer Trefpunt houdt thema-avond

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Het Alzheimer Trefpunt houdt maandag 3 februari een avond over het thema ‘Hoe betrek je de buurt?’. Hoe zetten mantelzorgers hun sociale omgeving in bij de zorg voor hun naasten?

Herkent u dit als mantelzorger van iemand met dementie? Buren, vrienden,  familieleden; allemaal willen ze graag helpen en zeggen: ‘Ik doe graag iets voor je hoor, laat maar weten als je wat nodig hebt’. Of misschien bent u zelf die buurvrouw die  hulp wil aanbieden maar niet goed weet hoe….

Het programma ‘hoe betrek je de buurt’ besteedt aandacht aan de impact van dementie in de samenleving. Speciaal hiervoor opgeleide trainers van ‘Samen dementievriendelijk’ bespreken herkenbare situaties in de sociale omgeving van mensen met dementie. Vervolgens brengen deelnemers hun sociale netwerk in kaart en gaan ze in kleine groepjes met elkaar in gesprek aan de hand van een spel. U leert in dit informatieve en luchtige programma hoe u aan uw omgeving een duidelijke  hulpvraag kunt stellen. En hulpaanbieders leren hoe ze hulp concreet aan kunnen bieden.Mantelzorgers zijn van harte welkom met iemand uit hun buurt (buurman/vrouw, kennis of vriend, iemand van de vereniging) om sámen in gesprek te gaan hoe mantelzorgers meer lucht krijgen bij hun zorgtaak. Vanzelfsprekend zijn mensen met dementie zoals altijd ook van harte welkom.Meer info? Kijk op www.samendementievriendelijk.nl/injebuurt.

Deze avond is vrij toegankelijk. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland. De avond wordt gehouden in restaurant ‘Ma Greet’ aan de Burgwal 45. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. De entree en koffie/thee zijn gratis. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdragen voor de organisatie van deze avonden.

Voor meer informatie: Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland, tel. (038) 469 15 00 of e-mail kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl.