Afbeelding
beslist.nl

Hoe energiezuinig is woningaanbod in Kampen?

Algemeen

KAMPEN - Sinds 2015 is het voor verkopers en verhuurders van een woning verplicht om een energielabel te overhandigen aan de nieuwe bewoners. Online winkelcentrum Beslist.nl analyseerde de energielabels van ruim 100.000 te koop staande en recent verkochte woningen in Nederland, waaronder die van gemeente Kampen. Hoe energiezuinig is de huizenmarkt in Kampen?

In Kampen heeft 27 procent van het woningaanbod het meest zuinige energielabel. Het complete aanbod is als volgt verdeeld: 27 procent van de woningen heeft energielabel A; 11 procent heeft energielabel B; 28 procent label C; 14 procent label D; 7 procent label E; 9 procent label F en 5 procent label G.

Met deze verdeling staat Kampen op de 151ste plek van de bijna 300 gemeenten waarvan het woningaanbod groot genoeg was om een gemiddelde energiezuinigheid te kunnen berekenen. Almere heeft van alle gemeenten het meest energiezuinige woningaanbod.

Overijssel scoort gemiddeld

Op provinciaal niveau komen woningen in Overijssel gemiddeld uit het onderzoek. Zo heeft 22 procent van de woningen energielabel A. Een flink verschil met koploper Flevoland waar liefst 42 procent van de woningen beschikt over een A-label, maar wel goed voor de vijfde plek in de rangschikking van alle provincies. In Limburg (met slechts 16 procent van alle koopwoningen energielabel A) is het aanbod van energiezuinige koopwoningen het kleinst.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op https://www.beslist.nl/info/wonen.html.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden