Afbeelding

4D en Groene Loper geven groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers een duwtje in de rug

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - 4D (Stimuland) en Groene Loper organiseren een ondersteuningsbijeenkomst voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers uit Noordwest-Overijssel (Kampen, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Staphorst en Zwolle). Tijdens de verschillende workshops en een spreekuur door lokale groene experts, leren de deelnemers alles over natuurvriendelijk tuinieren, het aanleggen van bloemenweides, het onderhouden van fruitbomen en het aantrekken van bijen.

Maar ook over financiering, projectplannen en het betrekken van bewoners bij je initiatief. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond 30 januari 2020 van harte welkom in De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg in Zwolle. Steeds meer bewoners zijn bezig met het vergroenen van hun straat of wijk door bijvoorbeeld geveltuinen, buurtmoestuinen, boomspiegels en bijenhotels. Al deze initiatieven maken de omgeving beetje bij beetje mooier en groener. Vogels, insecten en egels varen hier wel bij en het brengt bewoners vaak ook dichter bij elkaar door samen de handen uit de mouwen te steken.

Initiatief

Maar wat is er allemaal eigenlijk mogelijk? En hoe pak je het precies aan? En waar vind je geld voor je groene plannen? Al deze vragen komen aan de orde tijdens de bijeenkomst voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers. Een initiatief van 4D (Stimuland) en Groene Loper. Professionals en groene experts uit lokale groene vrijwilligersorganisaties staan tijdens workshops en een spreekuur klaar om vragen te beantwoorden en van alles te vertellen over onder andere natuurvriendelijk tuinieren, het aanleggen van bloemenweides, het onderhouden van fruitbomen en het aantrekken van bijen. Maar ook over financiering, projectplannen en het betrekken van bewoners bij je initiatief. Een leerzame en inspirerende avond dus voor elk groen initiatief of vrijwilliger!

Uitnodiging

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 30 januari 2020 vanaf 18.00 uur (inclusief soep en broodjes) in de Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg 20 in Zwolle. Iedereen uit Noordwest-Overijssel (Kampen, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Staphorst en Zwolle) is van harte welkom, deelname is kosteloos. Meer informatie over het programma en een aanmeldlink staat op www.groeneloperzwolle.nl/bijeenkomst.


Groene Loper en 4D

Deze bijeenkomst is een initiatief van Groene Loper Zwolle en 4D (Stimuland). Groene Loper heeft als doel bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond steden en dorpen.

4D staat voor durven, delen, denken en doen. De aanpak biedt mogelijkheden aan mensen met een goed idee voor de leefbaarheid in hun omgeving. In vijf gebieden geven regionale 4D-makelaars ondersteuning met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen.

Deze bijeenkomst wordt mede georganiseerd door Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Milieuraad Zwolle.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05