Afbeelding

Leger des Heils start met Holy Moly!

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Voor gezinnen waar het niet (meer) gebruikelijk is om wekelijks een kerkdienst bij te wonen, start het Leger des Heils met Holy Moly!, volgens het Leger “de gezelligste kliederkerk van Kampen”

“Juist voor deze gezinnen willen we als Leger des Heils een dienst aanbieden die laagdrempelig is, creatief, gezellig en geschikt voor alle leeftijden”, aldus kapitein Eric Kamperman.  “In de hoop dat ze op deze manier de betekenis van Bijbelverhalen (opnieuw) gaan ontdekken. Want als je al jaren niet meer naar een kerkdienst gaat of zelfs nog nooit bent geweest, dan kan ik me voorstellen dat de drempel voor een reguliere dienst op zondagmorgen wel erg groot is.”

Jitske Bos, coördinator van het jeugdwerk van het Leger des Heils in Kampen vult aan: “We hadden als jeugdwerkers het verlangen om meer missionair bezig te zijn. Daarom gaan we bij wijze van pilot vier keer per jaar een kliederkerk organiseren juist voor gezinnen die normaal gesproken niet in een kerk komen. We wilden een vrolijke, aansprekende naam die gemakkelijk blijft hangen en dat is Holy Moly! geworden.”

“Het fijne van dit concept vind ik dat gezinnen echt samen deze middag kunnen beleven, zegt Kamperman.” In een normale dienst worden de kleintjes bij de oppas gebracht en gaan de kinderen na een kwartiertje naar de kindernevendienst en de tieners naar hun eigen activiteit. Allemaal een aparte beleving, terwijl ze soms door de week ook al zo weinig samen doen door het drukke schema dat veel gezinnen hebben. Holy Moly! kunnen ze als gezin samen doen.”

“We vinden hier niet het wiel mee uit”, vertelt Bos. Het kliederkerkconcept is de Nederlandse versie van Messy Church in Groot Brittannië, waarvan er wereldwijd al drieduizend bestaan. De kliederkerk is een laagdrempelige viering voor gezinnen die uit altijd uit drie onderdelen bestaat: samen ontdekken, samen vieren en samen eten.”

Kamperman tot slot: “Als er mensen zijn die het leuk vinden om deze Holy Moly! kliederkerk met ons mee te organiseren, meld je dan aan. Of je nu wilt koken, mee wilt denken in het voorbereidingsteam of kinderen tijdens de activiteiten wilt begeleiden, je bent van harte welkom.”

De eerste Holy Moly! kliederkerkdienst vindt plaats op zondagmiddag 23 februari van 16.00 tot 18.00 uur in het gebouw van het Leger des Heils aan de Boven Nieuwstraat 35. Iedereen is daar welkom. Het programma is vooral gericht op kinderen in de basisleeftijd, maar ook voor kinderen tot 4 jaar is een gezellige ruimte ingericht. Het thema op deze zondag is: ‘Holy Moly! Wat een reus!’

In verband met de maaltijd worden mensen gevraagd zich voor 21 februari aan te melden via korps.kampen@legerdesheils.nl of via (06) 575 521 23.

Deze foto geeft het vooroorlogse Wittenstein bij Kamperveen weer. 
Oorlogsverhalen van Groot IJsselmuiden (2/3): Cees Visscher, Kampen en Kamperveen Algemeen 2 mei, 12:53
Hendrik van't Veer één van de personen uit de verzetsgroep Wilsum.
Oorlogsverhalen uit Groot IJsselmuiden (3/3): De verzetsgroep Wilsum in beeld Algemeen 2 mei, 12:52
Afbeelding
Orgelconcert op Hemelvaartsdag door Evan Bogerd Algemeen 2 mei, 12:40