Afbeelding

Vera Faber en Eva van Ham winnaars voorleeswedstrijd

Algemeen

KAMPEN - Vera Faber van basisschool Ichthus uit IJsselmuiden en Eva van Ham van de Marnixschool uit Kampen hebben de voorleeswedstrijd gewonnen die op twee woensdagmiddagen in de Stadskazerne werd gehouden.

Het betrof de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Beide winnaressen zullen binnenkort Kampen vertegenwoordigen in de kwartfinale en mogelijk wordt één van hen De Nationale Voorleeskampioen 2020.

De 23 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Greta Engelsman naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl supporters druk bezig waren met een prijsvraag trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje kwam juryvoorzitter Henrietta Schutte met het verlossende woord.

Vera Faber las een fragment voor uit het boek Lampje van Annet Schaap. En Eva van Ham las voor uit het boek Mary Poppins van P.L. Travers. De kwart finale is op 4 maart in de Stadkamer in Zwolle. De provinciale ronde is op 1 april in het ZiNiN theater in Nijverdal.

Afbeelding