Afbeelding
aangeleverd

Valentijnstaart voor Samenwerkingsverband Brunnepe

Algemeen

KAMPEN - Ter gelegenheid van Valentijnsdag verraste D66 Kampen het Samenwerkingsverband Brunnepe met een Valentijnstaart. Met de taart - voorzien van een groot groen hart - wil D66 de groep vrijwilligers die zich al jaren hard maakt voor de wijk Brunnepe in het zonnetje zetten.

In het Samenwerkingsverband Brunnepe hebben de verschillende organisaties uit de wijk zich verenigd, waaronder Wijkvereniging Brunnepe, Behoud Brunneper Bongerd, Stichting Erfgoed Brunnepe maar ook de Vischrookerij en de Bijenvereniging. Samen zetten zij zich al vele jaren in om de Kamper wijk leefbaar en groen te houden en erfgoed te bewaren.Volgens Gerben Wijnja, fractievoorzitter D66 Kampen, geeft Brunnepe de stad Kampen karakter, een eigen historie waar men terecht trots op is, maar die volgens hem helaas nog vaak onderbelicht blijft. 

Maar het is vooral de saamhorigheid die volgens Wijnja het karakter van de wijk bepaalt. "‘Dat is de kracht van Brunnepe en van deze groep enthousiaste en gedreven vrijwilligers. Al jaren maken zich hard voor bijvoorbeeld meer groen in de wijk. Een enorme klus, waar Brunnepers hun mouwen voor hebben opgestroopt en gezamenlijk de schouders onder hebben gezet. Daarom willen wij als D66 Kampen hen op Valentijnsdag eens extra in het zonnetje zetten."

Met de jaarlijkse Valentijnstaart wil D66 de schijnwerpers richten op een vrijwilligersorganisatie die iets bijzonders voor gemeente Kampen betekent.