Afbeelding

Inner Wheel Kampen schenkt koelvitrine aan eeTze

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Serviceclub Inner Wheel Kampen heeft een koelvitrine geschonken aan eeTze in IJsselmuiden. Het is het resultaat van hun doorlopende activiteiten om geld te genereren voor een goed doel.

Witgoed Hagenpoort, die de koelvitrine bezorgde, leverde spontaan ook een aandeel in de kast voor ‘de grootste huiskamer van IJsselmuiden’.

Jaap Boersma en Gea Overweg namen twee jaar geleden uit ideële overwegingen het initiatief om hun verbouwde schuur open te stellen voor de buurt. Elke donderdag koken zij met een aantal vrijwilligers een gratis maaltijd. Samen eten, praten, elkaar leren kennen, kortom: zo te verbinden en bij te dragen aan het gemeenschapsgevoel in de buurt. Producten worden verkregen door giften van o.a. supermarkten en door particuliere acties en donaties. Van wat men krijgt wordt iets lekkers gemaakt. En heeft men van iets teveel die dag, bijvoorbeeld sla of yoghurt wat niet bewaard kan worden, dan wordt dit in de koelvitrine gezet. Na afloop mag men dat meenemen naar huis.

Inmiddels heeft eeTze wekelijks gemiddeld zo'n 35 gasten en een hechte groep van vrijwilligers die voor de buurt koken.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.