Afbeelding

Viscursus voor jeugd groep 7 en 8

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Alex de Jong)

KAMPEN – Hengelaarsvereniging 'Ons Vermaak' houdt dit voorjaar voor de 31ste keer op rij haar jeugdcursus vissen. Echte specialisten leren de jonge vissers in wording tijdens drie cursusmiddagen de kneepjes van het vak. De cursus is voor jeugd uit groep 7 en 8 en vindt plaats op woensdagmiddag 1, 8 en 15 april.

"Tijdens de cursus wordt de basis van het vissen uitgelegd, zoals het maken van een tuigje en het herkennen van de vissen", vertelt Erik Jager, bestuurslid van de hengelsportvereniging. "De cursus wordt afgesloten met een viswedstrijd waarbij ook de ouders als publiek van harte welkom zijn."

Vistechnieken

De gratis cursus is uitsluitend voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. "We proberen de jeugd in de eerste plaats te leren om goed met het milieu en de natuur om te gaan", aldus Erik. "Verder komen tijdens de cursus alle vistechnieken aan bod, zoals hoe je op snoek en snoekbaars kunt vissen, hoe je moet feedervissen en hoe je op de juiste wijze op karper kunt vissen." Er wordt ook geleerd om een tuigje te maken die met de afsluitende wedstrijd kan worden gebruikt.

Meer over de cursus

De cursus wordt gehouden op woensdagmiddag 1, 8 en 15 april, het begint om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Het cursusadres is het clubgebouw 't Olt Ekke van Hengelaarsvereniging Ons Vermaak aan de Veerweg 18 (zij-ingang naast dansschool Van den Berg). De afsluitende viswedstrijd wordt op woensdag 15 april gehouden en begint om 19.00 uur. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden en de cursisten hoeven niets mee te nemen. Erik: "Geef je snel op via de site, want de inschrijvingen gaan snel!" Kijk op www.hvonsvermaak.nl voor meer informatie en om je in te schrijven.