Afbeelding

Hulp gezocht om speeltuin klaar te maken voor zomer

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Mensen die een paar uurtjes willen meehelpen om speeltuin De Speelpoort klaar te maken voor zomer zijn op 14 maart welkom aan het Engelenbergplantsoen 5.

De klusdag begint rond 9.30 uur en duurt tot 16.00 uur. “Meld je wel even aan, zodat we rekening kunnen houden met de broodjes voor de lunch”, zegt voorzitter Wichert van Gelder. Aanmelden kan via info@despeelpoort.nl

Van Gelder is in zijn nopjes met de jaarlijkse belangstelling om de Speelpoort weer speelklaar te krijgen. "We doen nu een aantal jaren mee met NLdoet en merken dat dit voor steeds meer mensen het moment is om iets voor de speeltuin te doen. En als we vragen waarom ze meehelpen, dan is het antwoord vaak dat ze goede herinneringen hebben aan spelen in de speeltuin toen ze zelf nog kind waren. en dat nu hun eigen kinderen ook gunnen."

Spontane aanmeldingen

Van Gelder vervolgt: "Toen we voor het eerst aanhaakten bij het Oranjefonds waren we met de vaste ploeg vrijwilligers aan het werk. Nu zie ik elk jaar nieuwe namen op de lijst van aanmeldingen. Je ziet dat zo'n overkoepelende organisatie echt zijn vruchten afwerpt. Maar naast de aanmeldingen op de website voor het oranjefonds krijgen we ook regelmatig mailtjes waarin mensen zich aanmelden. Soms staan mensen tijdens de klusdag spontaan in de speeltuin om een paar uurtjes te helpen."

Ook als je linkerhanden hebt

Tijdens de klusdag in de oudste speeltuin van Kampen worden - naast het reguliere onderhoud - ook extra klussen gedaan. "Dit jaar zijn we ook op zoek naar mensen die handig zijn met elektriciteit. Er moeten lampen opgehangen en aangesloten worden  En het frame van de trampoline moet uitgegraven worden. Maar elk jaar moeten we ook de toestellen nagelopen op doppen, bouten en waar nodig herstellen. Een terugkerende klus is het schoonmaken van de toestellen en de takken die in de winter op het gras zijn gewaaid opruimen. En natuurlijk is er altijd iemand die de koffiemachine bedient en iedereen voorziet van koffie, koek en een broodmaaltijd", aldus de voorzitter.