Winnaars Groot Kamper Scholierendebat 2020
Winnaars Groot Kamper Scholierendebat 2020 Maarten van Gemert

Iris Weijers en Pieter Zandt winnaars Groot Kamper Scholierendebat 2020

· leestijd 1 minuut Algemeen


(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Ruim voordat het coronavirus het openbare leven in Nederland stil legde, had het CDJA het jaarlijkse Groot Kamper Scholierendebat georganiseerd. Dat werd dit jaar gewonnen door een bevlogen rechter in spé en het team van de Pieter Zandt Scholengemeenschap. Op het scherpst van de snede werd er gedebatteerd waarbij de raadsleden ten opzichte van de scholieren, ook van het Almere College, het nakijken hadden.

Niveau
De leerlingen uit de bovenbouw van het Almere College en de Pieter Zandt Scholengemeenschap lieten op vrijdag 6 maart flink van zich horen in de Cellebroederspoort. Vorige maand vond voor de eerste keer voor de onderbouw een debat plaats. Een videoreportage van dit Klein Kamper Scholierendebat is te bekijken op de website van Kamper Nieuws.
Bij het Groot Kamper Scholierendebat liet het team van zes raadsleden (twee moesten door ziekte verstek laten gaan) zich ook niet onbetuigd. Juryvoorzitter Wim Schluter complimenteerde de scholieren. De journalist en entertainer vertelde dat hij zelf vroeger op de middelbare school niet mee had durven doen.

Iris Weijer en haar team van het Almere College tijdens het Groot Kamper Scholierendebat 2020
Het team van het Almere College met links Iris Weijer (foto: Maarten van Gemert)

Recht
Naast Schluter zaten dit jaar wethouder Jan Peter van der Sluis en gedeputeerde Roy de Witte in de jury. In zes debatten kwamen zes stellingen aan de orde die uiteen liepen van docenten met verschillende geloofsovertuiging tot een kerncentrale in Kampen. Als team won de Pieter Zandt en als beste individuele debater werd Iris Weijers uitgeroepen.
Na afloop van het debat vertelde de 5VWO-scholiere van het Almere College in de toekomst rechter te willen worden. Ze wist al het nodige van de lange weg daarnaartoe maar haar sterk gevoel voor rechtvaardigheid drijft haar. In het Groot Kamper Scholierendebat kwam haar sterke gevoel voor argumentatie en overtuiging naar boven. Zoals menig debattalent naar boven kwam drijven tijdens de pittige doch gezellige en geslaagde debatmiddag.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.