Afbeelding

Horeca vraagt in brandbrief om kwijtschelding lokale lasten

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - De Stichting Horeca Kampen heeft in De Brug van deze week een oproep aan de gemeente geplaatst waarin zij vraagt om kwijtschelding van de lokale lasten. Ze geven aan de steun van de gemeente tot nu toe als positief te ervaren, maar enkel uitstel van de heffing van lokale lasten is volgens de ondernemers ‘niet genoeg om de lokale economieën voldoende weerbaar te maken’.

“We hebben onlangs met wethouder Geert Meijering gesproken”, geeft Jimmy Croymans aan namens de stichting. “De meeste horecabedrijven hebben inmiddels uitstel van betaling aangevraagd en die is toegekend, maar daarmee alleen gaan we het niet redden. De bedrijven hebben op dit moment nul omzet. Dat terwijl juist de eerste mooie dagen van het jaar belangrijk zijn voor het aanleggen van een buffer voor de winter. En dan mis je ook nog feestdagen als Pasen, Bevrijdingsdag, Koningsdag. De nood is hoog. Als de gemeente niet meer doet om ons te helpen dan zijn er na de crisis minder horeca-zaken over dan er voor de crisis waren.”
In de brandbrief die is opgesteld in samenwerking met de Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Kampen), stellen de ondernemers dat enkele steunmaatregelen op korte termijn noodzakelijk zijn. Allereerst hopen zij dat geen belasting geheven wordt op zaken die gerelateerd zijn aan het uitoefenen van een horecabedrijf (precariobelasting, terrasbelasting etc). Ook hopen zij dat leges voor nieuwe en bestaande vergunningen tijdelijk niet in rekening gebracht worden. Als de samenleving wat meer vrijheid krijgt, hopen ze dat de gemeente meedenkt aan het vormgeven van de 1,5-meter economie die in de eerste periode verwacht wordt. Hierbij kan gedacht worden aan het tijdelijk vergroten van de terrassen.
Klik hier voor de volledige brief.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.