Afbeelding

Boeren en tuinders roepen kinderen hun uitzicht te delen

Algemeen

REGIO - Het coronavirus maakt het op dit moment voor Nederlandse boeren en tuinders onmogelijk om kinderen en hun schoolklassen te ontvangen op de boerderij en in de kas. Toch wil de agrarische sector graag in contact blijven met de kinderen om zo te vertellen over wat er op het erf allemaal speelt.

De LTO’s hebben hier gezamenlijk iets op bedacht: kinderen in de basisschoolleeftijd worden opgeroepen hun uitzicht met elkaar te delen via de actie #watisjouwuitzicht.

Er zijn drie creatieve activiteiten bedacht om het uitzicht te delen: een (boeren)kleurplaat, het knutselen van een verrekijker en het maken van een vlog waarin kinderen elkaar meenemen in hun eigen wereld. Aan welke opdracht kinderen mee kunnen doen hangt af van hun leeftijd en wat zij leuk vinden.

LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins: “Op deze manier brengen wij kinderen met elkaar in verbinding. Niet alleen leuk, maar ook nuttig. Door beelden uit de stad en van het platteland met elkaar te delen, leren kinderen erg veel van elkaar.”

Naast het feit dat kinderen elkaars kennis kunnen verbreden, is er ook iets te winnen. Zo worden onder de winnaars rondleidingen verloot bij boeren en tuinders. Ook kunnen kinderen onder andere een professionele vloguitrustig winnen. Deelnemen kan via www.lto.nl/watisjouwuitzicht. Op 1 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17