Afbeelding

PvdA Kampen eist alternatieve locatie voedselbank

Algemeen

KAMPEN - De fractie van de PvdA Kampen zal in de raadsvergadering van donderdag aan het college vragen bij het uitwerken van de plannen van de nieuwbouw aan de Zandbergstraat niet de voedselbank in gevaar te brengen. De partij dient hiervoor een amendement in.

Voedselbank Kampen, op dit moment gevestigd in de oude Zandbergschool, moet op zoek naar een nieuwe locatie vanwege de nieuwbouwplannen in IJsselmuiden. Het is voor de voedselbank zeer lastig om een alternatieve locatie te vinden. Het college heeft aangeboden te helpen met het aanvragen van een hypotheek, maar gezien de onzekere inkomsten van de voedselbank komen zij hiervoor niet in aanmerking. Een andere locatie heeft de gemeente Kampen niet beschikbaar, aldus het college. Donderdag bespreekt het de nieuwbouwplannen voor de komende jaren in IJsselmuiden.

Fractievoorzitter Janita Tabak stelt: “De voedselbank in Kampen is noodzakelijk voor maar liefst 480 Kampenaren, en dit zullen er door de coronacrisis alleen maar meer worden. De voedselbank is daarmee een essentiële voorziening, en de nieuwbouwplannen aan de zandbergstraat mogen niet te koste gaan van het voortbestaan van de voedselbank.”