Afbeelding

Sportfondsen stopt per 1 november met exploitatie Zwembad De Steur

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Sportfondsen Nederland wil stoppen met de exploitatie van zwembad De Steur. Dat heeft de organisatie woensdag meegedeeld aan de wethouders Meijering en Holtland. Vooral de inkomsten uit horeca en recreatief zwemmen blijven achter bij de verwachtingen van de exploitant.

Het Kamper zwembad draaide in 2017 en 2018 serieuze rode cijfers. Ook voor 2019 laten de voorlopige jaarresultaten een fors tekort zien van om en nabij de 250.000 euro. Wethouder Meijering deelde de gemeenteraad woensdagavond mee dat die resultaten en het feit dat er door de coronacrisis druk staat op het concern Sportfondsen als geheel de exploitant hebben doen besluiten om het contract per 1 mei op te zeggen. De personeelsleden van het zwembad werden daar gisteren over geïnformeerd.

Rekening houdend met de vooraf afgesproken opzegtermijn, is Sportfondsen zodoende per 1 november van dit jaar geen exploitant van zwembad De Steur meer. Wel is Sportfondsen bereid is om na deze datum onder nieuwe voorwaarden de activiteiten in het bad door te laten gaan, bijvoorbeeld per maand, zodat het zwembad niet per 1 november op slot hoeft te gaan.

“Sportfondsen geeft aan dat zij achteraf bekeken bij de inschrijving voor het nieuwe zwembad in 2014 een te rooskleurige inschatting hebben gemaakt van de inkomsten uit het recreatieve zwemmen en horeca”, aldus wethouder Meijering. Het tekort is dusdanig dat Sportfondsen geen mogelijkheid meer ziet om dat goed te maken. Meijering: “Dit is voor ons allemaal een stevige boodschap. In de gesprekken met Sportfondsen zullen wij een balans proberen te vinden tussen het maatschappelijk belang van het zwembad en de zakelijke opstelling van de gemeente ten opzichte van de opdrachtnemer.”