Afbeelding

Kampen Sociaal wil kunstenaars in Stadskazerne

Algemeen

KAMPEN - De politieke partij Kampen Sociaal wil dat de leegstaande ruimtes in De Stadskazerne verhuurd kunnen worden aan kunstenaars. Tijdens de afgelopen raadsvergadering deed fractievoorzitter Richard Boddeus dat voorstel aan het college. Reden voor het voorstel is dat de ruimtes al langere tijd leeg staan, dat nieuwe huurders nog niet gevonden zijn en dat atelierruimte schaarser wordt in de gemeente Kampen.

Tijdens de raadsvergadering vroeg het college de raad om extra budget om de exploitatie van De Stadskazerne rond te krijgen, het voorstel haalde een meerderheid. Het college moet op zoek naar nieuwe huurders maar dat valt volgens wethouder Van der Sloot nog niet mee. Boddeus was het met haar eens en deed het voorstel om kunstenaars de leegstaande ruimtes te laten betrekken. Het college gaat nu bekijken of dat mogelijk is en komt later dit jaar terug met een voorstel.

De Stadskazerne is sinds 2016 open en daarin zijn de Bibliotheek, Stadsarchief Kampen, de Stadsarcheoloog en RTV IJsselmond gehuisvest.