Afbeelding

Buiten sporten in gemeente Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Sinds 11 mei zijn de mogelijkheden voor het buiten sporten verruimd. Voor sportaanbieders een uitdaging om op korte termijn trainingen te organiseren volgens de richtlijnen zoals sporten op 1,5 meter afstand van elkaar. Wethouder Geert Meijering gaat langs bij verschillende buitentrainingen.

“Het is de sportaanbieders in de gemeente Kampen gelukt om het buiten sporten mogelijk te maken. Zowel voor leden als voor niet-leden. Dankzij hun inspanningen, creativiteit en het meedenken met elkaar wordt dan ook in heel gemeente Kampen volop buiten gesport. Een verdiend compliment aan alle verenigingen en clubs die hieraan zo hard gewerkt hebben. Ik heb al een paar trainingen bezocht en heb gezien dat er goed over nagedacht is en dat het heel goed gaat. Ik kijk ernaar uit om in de komende tijd nog meer sportclubs te bezoeken.”

Wat zijn de mogelijkheden?

* Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
* Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
* Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden.
* Voor alle leeftijden geldt dat er geen wedstrijden mogelijk zijn.
* Kleedkamers en douches zijn gesloten.
* Toeschouwers zijn even niet welkom.
* Er is geen maximum aantal sporters vastgesteld. Advies van de gemeente: "Maak de groep niet te groot en gebruik uw gezonde verstand."
* Alle binnensportaccommodaties blijven voorlopig gesloten.

Sporten voor niet-leden

* Bij diverse sportaanbieders is het mogelijk om als niet-lid mee te doen.
* Kijk op https://heelkampenbeweegt.nl voor het sportaanbod in Kampen.
* Meedoen? Meld u hiervoor aan bij de sportclub, zodat er rekening gehouden kan worden met de maatregelen om minimaal 1,5 meter afstand te houden.
* Het aanbod wisselt wekelijks en wordt continu aangevuld. Dus houd de website in de gaten als u mee wilt doen.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan op de website www.kampen.nl/sportencorona of www.rijksoverheid.nl Of neem contact op met Sportservice Kampen via sportservice@kampen.nl of (038) 339 29 81.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden