Afbeelding
kampenpartners.nl

Kampen aan de slag met transformatie binnenstad

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Stichting Kampen Partners, gemeente en BOK en VVBK willen zich sterk maken voor een gastvrije en hartelijke binnenstad van Kampen gebaseerd op een sterke eigen identiteit, sterk aanbod aan winkels, horeca en beleving voor de klant en het stimuleren van retourbezoek.

Concreet doel daarbij is: meer bezoekers in het centrum, hogere omzetcijfers voor de ondernemers, waardebehoud van panden voor de vastgoedeigenaren en minder leegstand: een breed gedragen gezamenlijk belang.

Het vraagstuk van de transitie en transformatie van de binnenstad is hierbij misschien wel de grootste uitdaging. Daarom is Kampen Partners blij met het bericht van de Provincie dat de gedeputeerde akkoord is gegaan met haar subsidieaanvraag van 95.000 euro voor het project om te werken aan een compacte binnenstad. Dat betekent dat we hiermee binnenkort kan worden gestart.

Samengevat gaat het project tot de volgende resultaten leiden:

* Een ruimtelijk-economische ontwikkelingsstrategie voor de binnenstad, die inzicht geeft in de toekomstige identiteit van en kansen in de diverse deelgebieden in de binnenstad van Kampen;

* Concrete ontwikkellocaties worden per deelgebied in de binnenstad als kansrijke businesscases uitgewerkt;

* Een meerjaren-uitvoeringsprogramma ‘transitie en transformatie’ waarin de ontwikkelingsstrategie en concrete businesscases nader worden uitgediept, inclusief een financiële onderbouwing, organisatiestructuur en planning;

Voor de provincie Overijssel levert het pilotproject concrete aanbevelingen op welke rol elke partij hierin heeft (overheid, ondernemers, vastgoedpartijen) en welke instrumenten ingezet kunnen ingezet worden (ruimtelijk juridisch en financieel) om daadwerkelijk tot een compactere binnenstad te komen. Deze aanbevelingen kunnen vervolgens vertaald worden in een vervolgbesluit voor de aanpak van het programma Ruimte Wonen en Retail.

Meer weten? Bel binnenstadsmanager Leo Hoksbergen via (06) 462 818 00 of mail l.hoksbergen@kampenpartners.nl