Afbeelding

Realisatie nieuwe woonbuurt De Terpen komt nu snel dichterbij

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Tot voor kort stonden de plannen voor De Terpen, de nieuwste woonbuurt binnen Het Onderdijks, alleen op papier. Maar vanaf nu krijgen ze écht vorm. De kabels en leidingen en de bouwwegen worden deze zomer aangelegd. De eerste huizen zijn in verkoop gegaan en het bestemmingsplan en het beeldregieplan voor De Terpen, liggen vanaf 8 juli 2020 ter inzage. Vanaf het najaar organiseert de gemeente voor toekomstige bewoners en overige geïnteresseerden drie interactieve Terpencafés.

De Terpen grenst aan de landerijen en ligt vlak bij de IJssel en het Reevediep. Vroeger stonden hier boerderijen op kleine terpen. De terpen en het boerenerf die binnen de nieuwe woonbuurt gerealiseerd worden, zijn stuk voor stuk uniek en staan midden in het groen. De open tuinen lopen over in het landschap, waardoor bewoners vrij uitzicht hebben op de natuurrijke omgeving.

Actieve bijdrage toekomstige bewoners

“De Terpen wordt een unieke buurt voor en door bewoners. Door met elkaar plannen te maken voor de inrichting, willen we er als gemeente voor zorgen dat iedereen zich hier straks thuis voelt. Samen plannen maken deden we bij De Terpen al eerder. In 2017 organiseerden we het ‘Ontwerp je terp’ festival, waarbij we met toekomstige bewoners de randvoorwaarden voor het ontwerp van De Terpen bepaald hebben. In samenwerking met ontwikkelaars BPD en BEMOG en met CPO De Groene Buren is de gemeente met dit ontwerp aan de slag gegaan”, aldus wijkwethouder Albert Holtland.

Online magazine De Terpen

Inmiddels is het tijd om over de laatste puntjes op de i voor de inrichting van de omgeving in De Terpen na te denken. Hierbij roept de gemeente opnieuw de hulp van de toekomstige bewoners in. “Zij weten immers als geen ander wat zij belangrijk vinden voor de omgeving in hun toekomstige woonbuurt. In drie Terpencafés gaan de toekomstige bewoners en de gemeente hier samen werk van maken”, aldus Holtland. Het eerste Terpencafé vindt dit najaar plaats. In het digitale ‘De Terpen magazine’ dat de gemeente later deze week lanceert, is meer te lezen over deze nieuwe woonbuurt en waarover toekomstige bewoners in de Terpencafés specifiek mee kunnen denken en doen.

Bestemmingsplan en beeldregieplan ter inzage

Het per 8 juli 2020 gedurende zes weken ter inzage leggen van het bestemmingsplan en het beeldregieplan is een belangrijke stap in het realiseren van De Terpen. Deze plannen zijn vanaf de genoemde datum te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.kampen.nl/bekendmakingen. Ook liggen ze dan ter inzage in het stadhuis aan het Burgemeester Berghuisplein 1.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 20 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05