Afbeelding

Celstraffen voor opslag 2.200 kilo vuurwerk in woonwijk

Algemeen

(door Michiel Satink)
ZWOLLE/KAMPEN – Een 39-jarige man uit IJsselmuiden heeft zijn celstraf voor bezit van 2.200 kilo vuurwerk al in voorarrest uitgezeten. Brandt hij zijn vingers binnen drie jaar opnieuw aan illegaal vuurwerk, dan mag hij alsnog een jaar zitten, zei de voorzitter van de rechtbank maandag.

De 39-jarige Rob B. kreeg een celstraf van 465 dagen opgelegd, waarvan 365 dagen voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel zat hij dus al uit in voorarrest, bleek uit het vonnis. Zijn handlanger, de 39-jarige Bobby van de P., kreeg 3 maanden cel voorwaardelijk en een werkstraf van 180 uur opgelegd. De twee werden op 15 december vorig jaar na een anonieme tip in de kraag gegrepen. In een garagebox in de Tichelaarstraat in IJsselmuiden hadden ze 2.200 kilo zwaar en illegaal vuurwerk opgeslagen. Het was een van de grootste vondsten illegaal vuurwerk van eind vorig jaar. Als er daar iets mis was gegaan, waren de gevolgen groot geweest. B. gaf de opslag toe en besefte het gevaar niet, zei hij de rechters twee weken terug. Hij is ook veroordeeld voor het verkopen van vuurwerk. Zijn handlanger was alleen medeplichtig aan het opslaan van het explosieve materiaal. Onderdeel van de voorwaardelijke straf van B. is dat hij zich aan zijn drugsverslaving laat behandelen.

Tegen B. was 2 jaar cel waarvan een halfjaar voorwaardelijk geëist. De opgelegde straf voor Van de P. komt grotendeels overeen met de eis van het OM.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39