Afbeelding

Leger des Heils opent ontmoetingswinkel in Oudestraat

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Leger des Heils opent dinsdag 18 augustus een ontmoetingswinkel in de Oudestraat. Het pand aan de Oudestraat 21 ziet er nu nog leeg uit, maar een grote poster op het raam verraadt al dat het Leger des Heils hier binnenkort haar deuren opent. “We hopen hier weer veel mensen te kunnen ontvangen”, zegt Eric Kamperman enthousiast. “Uiteraard wel met inachtneming van de coronamaatregelen. Maar wij zien er naar uit.”

Door de coronacrisis moest het Leger net als veel andere kerken en organisaties de activiteiten stopzetten. Er waren geen diensten meer op zondag, het open huis en de kledingwinkel gingen dicht en ook kon er niet meer gegeten worden in ’t Eethuus. “Gelukkig konden we door de inzet van vrijwilligers wel heel veel mensen thuis van dienst zijn met allerlei praktische ondersteuning. In zo’n crisis wordt extra duidelijk hoe kwetsbaar bepaalde mensen zijn als reguliere hulp wegvalt.”

Kamperman is daarvan geschrokken. Daarom is hij erg blij dat er vanaf volgende week weer mensen mogen komen op de nieuwe locatie. Een ontmoetingswinkel waar niet alleen voor weinig geld kwalitatief goede tweedehands kleding gekocht kan worden, maar waar ook een kopje koffie klaar staat en tijd voor een praatje is. “Juist deze sociale functie is ook zo belangrijk bij het tegengaan van eenzaamheid.”

De ontmoetingswinkel is nog op zoek naar vrijwilligers die het team willen komen versterken staat op de grote poster vermeld. “We zijn nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om klanten in de winkel te helpen en naar gastheren en -vrouwen die de koffie en thee verzorgen voor onze bezoekers. Maar ook naar sorteerders en sterke mannen en vrouwen die ons kunnen helpen bij het tillen van de zakken met kleding die gedoneerd worden.”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via mail (eric.kamperman@legerdesheils.nl) of telefoon 06-57552123