Afbeelding

Hoogtij 2.O Kampen in Huize Maria start met groepsexpositie

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Henk Jans)

Op 5 september vindt de feestelijke opening plaats van de serie duo-exposities in Toonzaal Huize Maria onder de noemer ‘Hoogtij 2.O’. De twee aankomende weekeinden start het project met een groepsexpositie van de deelnemende kunstenaars.

Stichting workheart van Bert van der Sluijs en Douwe Buwalda stelt Huize Maria de komende 9 maanden open voor koppels Kamper kunstenaars om samen te werken en te exposeren. In de weekeinden is het publiek welkom om daarbij te zijn. “Er hebben zich momenteel al zo’n veertig kunstenaars aangemeld”, laat Bert weten, “tijdens de groepsexpositie zal er van iedere kunstenaar één werk tentoongesteld worden, zodat je een overzicht krijgt van wat er tijdens de daaropvolgende weekeinden van Hoogtij 2.O te zien zal zijn”

Er zijn in Kampen veel meer kunstenaars dan de ruim 40 die zich al hebben aangemeld. Aanmelden kan nog steeds; we zien nog tot welk maximum we kunnen gaan, aldus Bert en Douwe. De kunstenaars zijn reuze gemotiveerd en we hopen natuurlijk dat ook het Kamper publiek enthousiast raakt van dit langlopende evenement.

Zaterdag 5 september zal wethouder Irma van der Sloot rond elf uur de opening verrichten. Ivm Covid 19 helaas met een beperkt aantal genodigden. Daartegenover staat dat Huize Maria tot 5 uur open blijft met muziek en andere gezellige dingen.

Bovendien is het weekeind daarop, 12 en 13 september, Open Monumenten Dagen. De groepsexpositie zal ook dan nog te zien zijn.
Douwe en Bert verwachten dat de Open Monumentendag bezoek van buiten Kampen aan zal trekken. De groepsexpositie is dan een mooie gelegenheid om ook hen de verscheidenheid van de Kamper kunst te tonen. De expositie is te bezichtigen in de weekeinden van 5 en 6, 12 en 13 september, van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis. Op www.workheart.nl kan men deelnemende kunstenaars vinden, waarbij een werk van hen te zien is. Kamper kunstenaars die zich willen aanmelden voor de duo-exposities van Hoogtij 2.O kunnen dat kosteloos doen via rietje@workheart.nl.

Met dank aan: Cultuurfonds Kampen, Snelloket Kampen, CAS Kampen en Vrienden van workheart.