Afbeelding

Koggewerf bruist tijdens herfstvakantie

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In aanloop naar de lichting van de IJsselkogge medio december heeft de Stichting Kamper Kogge allerlei activiteiten opgezet voor jong en oud tijdens de herfstvakantie van 17 oktober tot en met 1 november.

De Koggewerf (Havenweg 7, Kampen) en de Kamper Kogge zijn van 17 oktober tot en met 1 november dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur en er is een informatiecentrum ingericht voor publiek en pers. Kinderen tussen de 4 en 13 jaar kunnen meedoen met speurtochten over de werf, een koggeverhalenwedstrijd, koggeknutselproject, film/animatie wedstrijd, knutselmiddagen voor de kleintjes (21 en 28 oktober, 14.00 uur), kindermiddagen (23 en 30 oktober vanaf 13.30 uur) en op woensdagmiddag 21 oktober brengt Ridder Dolf een bezoek.
Ook volwassenen kunnen aan de slag met het thema kogge en Hanze, in fictie en non-fictie of op papier en schildersdoek. De tien beste verhalen worden gebundeld en uitgegeven en de tien mooiste tekeningen/schilderijen tentoongesteld.
Boeiende (kogge)lezingen zijn te horen in de Taveerne, van onder andere maritiem archeoloog en projectleider berging IJsselkogge Wouter Waldus (20 oktober), historicus en kogge-kenner Rob Hoekstra (22 oktober), bouwkundig ingenieur en projectleider van de bouw van de Kamper Kogge Rob Busser (27 oktober, in het infocentrum) en scheepsbouwkundige en bouwer van de Kamper Kogge Kees Sars (31 oktober). Alle lezingen beginnen om 19.30 uur.
Zaterdag 24 oktober is de Koggewerf het domein van de Ridders van de IJssel op de ?Dag van de geschiedenis'. De ridders koken en braden op z'n middeleeuws en wie wil, mag komen proeven. Verder zijn er oude ambachten, kraampjes met historische info en middeleeuwse spelletjes. Op maandagavond 19 en 26 oktober vanaf 19.30 uur klinken in de Taveerne de zeemansliederen van de Koggezangers tijdens een open repetitie.