Afbeelding
Foto: Eigen Foto.

Lekker smullen van de nieuwe oogst van Hamberg

· leestijd 1 minuut Algemeen

Echte fruitliefhebbers kunnen weer genieten bij Fruitbedrijf Hamberg aan de Chalmotweg. Mensen kunnen er terecht voor diverse soorten overheerlijke appelen. Alleen dit jaar biedt Hamberg nog appels van eigen boomgaard aan. “De fruitteelt stopt, maar onze winkel blijft open”, verzekert Roy van Sloten. 

Jarenlang had Fruitbedrijf Hamberg een eigen boomgaard en de verse appelen van deze bomen waren zeer in trek. Maar aan alles komt een einde. “Jan Hamberg gaat met pensioen”, vertelt Van Sloten. En dat betekent dat mensen alleen nog dit jaar kunnen genieten van verschillende soorten appels (Goudrennetten, Elstar, Cox en Esmee) uit de boomgaard van Hamberg.

Het verdwijnen van de boomgaard heeft absoluut geen gevolg voor het fruitaanbod bij Fruitbedrijf Hamberg. Het bedrijf werkt al twintig jaar samen met andere fruittelers, die ook bekend staat om het aanbieden van kwaliteitsproducten. Nieuw bij Hamberg is het appelras Wellant “Dit is een nieuwe appel. Zoetzuur, perfect voor het maken van appeltaart of appelmoes, maar ook prima geschikt als handappel”, aldus Van Sloten. Naast appels en peren worden er ook diverse andere soorten fruit verkocht en kunnen mensen terecht voor diverse soorten groenten.

Daarnaast kunnen mensen ook online aardappelen, fruit en groenten bestellen via thuisfruit.nl. Een aantrekkelijke optie in coronatijd. Thuisfruit.nl biedt een keur aan verse streekproducten en staat voor veilig winkelen. “Mensen kunnen in deze tijd via thuisfruit.nl heel gemakkelijk bestellen en de producten zijn hartstikke vers. Ook mooie gesneden groente. ’s Morgens gesneden en ’s avonds in huis. Hoe vers wil je het hebben?”

Fruitbedrijf Hamberg
Chalmotweg 1 Kampen
www.thuisfruit.nl