Afbeelding
foto aangeleverd

De Fontein en De Mirt openen schoolbibliotheek

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Twee scholen in Kampen openden tijdens de Kinderboekenweek in samenwerking met de Bibliotheek Kampen hun eigen schoolbibliotheek.

Op De Fontein werd de opening verricht door Ridder Dolf met hulp van een echte page en een kind uit elke groep. De biebmoeders door hem officieel geridderd. Zij hebben geassisteerd bij het opzetten van de schoolbibliotheek en zullen daarbij betrokken blijven. Ook leesconsulent Jirina Hoitink van de Bibliotheek, die een dagdeel per week aanwezig zal zijn op de school, werd geridderd.

Op Kindcentrum De Mirt (voorheen Gereformeerde basisschool De Mirt) werd de opening van de schoolbibliotheek vrijdagochtend gecombineerd met de afsluiting van de Kinderboekenweek. “Het is bijna jammer dat het nu herfstvakantie is”, vertelt juf Elly, de directeur van de school. “De kinderen kunnen eigenlijk niet wachten om de nieuwe boeken te mogen lezen.”

Kampen Leest!

Met de opening van deze schoolbibliotheken is de gemeente Kampen een stap dichterbij het uitvoeren van het convenant Kampen Leest! dat in november vorig jaar werd ondertekend door alle schoolbesturen voor primair onderwijs, de bibliotheek en de gemeente. In dit convenant tekenden de partijen voor een geletterde gemeente, waarbij zij beloofden zich er gezamenlijk voor in te zetten dat alle kinderen in Kampen de kans krijgen op te groeien in een taalrijke omgeving.

Toekomst

Bibliotheek Kampen hoopt over enkele jaren op alle basisscholen in Kampen een samenwerking gestart te zijn. Basisschool Het Visnet in Grafhorst en de Rehobothschool in IJsselmuiden hopen nog dit schooljaar van start te gaan. Voor het voortgezet onderwijs ligt de prioriteit van de Bibliotheek met name bij de onderbouw van het VMBO.

Fred Sollie