Afbeelding
Maarten van Gemert

Rookvrij schoolplein bij SmdB ’het Visnet’ (5 foto’s)

· leestijd 1 minuut Algemeen


(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Samen met de nieuwe directeur Henry de Jong heeft wethouder Jan Peter van der Sluis vanmorgen het bord ’Rookvrij’ onthuld op het toegangshek van School met de Bijbel ’het Visnet’ in Grafhorst. Hiermee laat de christelijke basisschool, samen met andere scholen in gemeente Kampen, zien op weg te (willen) zijn naar een rookvrije generatie.

Vanaf 1 januari dit jaar is gemeente Kampen een rookvrije organisatie, in navolging van andere bedrijven en instellingen. Het rookvrij maken van onderwijsterreinen is tweeledig. Kinderen en jongeren worden niet verleid tot roken en worden beschermd tegen, al dan niet gewenst, meeroken. Met het rookvrij maken van schoolpleinen wordt een stap gezet naar een rookvrije generatie in 2040.

Dat is het streven van het Nationaal Preventieakkoord waarmee staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis (CU) Nederland gezonder wil maken. De daarin geformuleerde maatregelen moeten ervoor zorgen dat Nederlanders in 2040 minder roken, minder alcohol drinken en minder overgewicht hebben. Wethouder Jan Peter van der Sluis (CU) is blij dat veel scholen, en andere plaatsen waar kinderen komen, de stap zetten naar een rookvrije omgeving.

Het college heeft zich de ambitie gesteld om te werken aan een gezonder Kampen en maakt daarom een lokale gezondheidsagenda. Nadat het bord ’Rookvrij’ onthuld was en de lessen begonnen waren, liet De Jong kort de school zien aan Van der Sluis. Ze eindigden bij het fruitkistje in de kantine, een eigen initiatief van ’het Visnet’ bekostigd samen met Vitamientje.nl. De schooldirecteur merkte op dat een bijdrage van de gemeente aan het schoolfruit zeer welkom zou zijn. Huiswerk voor de wethouder.

Afbeelding
Henry de Jong en Jan Peter van der Sluis
Henry de Jong en Jan Peter van der Sluis
Henry de Jong en Jan Peter van der Sluis
Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39