Afbeelding
Fred Sollie

Spreekuur gemeenteraad

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De gemeenteraad houdt donderdag 24 september spreekuur. Dat gebeurt voor het eerst weer in de raadzaal.

Het raadsspreekuur is er van 19.00 tot 19.30 uur. Tijdens een raadsspreekuur kunnen inwoners, instellingen en verenigingen zaken onder de aandacht van de raadsfracties brengen en / of hun mening geven over onderwerpen die op de agenda’s van de commissies staan.Waarover mag het gaan?

In tegenstelling tot het spreekrecht bij de raadscommissies - waar uitsluitend kan worden ingesproken op geagendeerde onderwerpen - mag het bij het raadsspreekuur ‘overal’ over gaan. Wel is het goed om u te realiseren dat de gemeenteraad niet overal over gaat. Vaak is het college het orgaan dat bevoegd is. Onderwerpen hoeven dus niet op een raads- of commissieagenda te staan, maar dat mag wel. De onderwerpen die in de commissievergaderingen van 28, 29 en 30 september aan de orde komen, zijn te vinden op de website van de gemeente Kampen (Kampen.raadsinformatie.nl) en in de uitgave van De Brug van dinsdag 22 september.

Aanmelden

Wie gebruik wil maken van het raadsspreekuur, moet zich uiterlijk op woensdag 17 juni voor 17.00 uur telefonisch aanmelden bij de griffie. Dat kan via telefoonnummer (038) 339 41 57. Net als bij veel andere zaken gelden ook hier de RIVM richtlijnen: verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Dan kan er geen gebruik van dit spreekuur worden gemaakt. Ook bij verkoudheidsklachten, koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid kan er geen gebruik van dit spreekuur worden gemaakt. Bij de telefonische aanmelding stelt de griffie hierover vragen.

Na telefonische aanmelding kan de aanmelder op donderdag 24 september rond 19.00 uur naar het stadhuis komen waar een medewerker van de griffie hem/haar ontvangt. Dan worden de hiervoor genoemde vragen over de gezondheid herhaald.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 17 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17