Afbeelding

Orgelconcours in Bovenkerk

Algemeen

KAMPEN – In de Bovenkerk wordt zaterdag 7 november het 4e Quintus Orgelconcours gehouden. Organisten die les krijgen bij kunstinstellingen, conservatoria, muziekscholen of privé-docenten laten dan hun orgelspel horen.

De jury bestaat dr. Wolf Kalipp (muziek- en cultuurwetenschapper te Hannover/Soest), Evan Bogerd (cantor-organist Westerkerk Amsterdam) en Sander van den Houten (organist Evangelisch Lutherse kerk Den Haag). Tijdens de voorrondes (9.00 uur tot 15.00 uur) worden twee kandidaten geselecteerd die tijdens het finaleconcert (16.00 - 17.00 uur) spelen voor de 1e en 2e prijs. Deelnemers ontvangen een kort juryrapport.

Deelname

Deelname aan het concours kost 30 euro. Inschrijven kan door het inschrijfformulier te downloaden op quintuskampen.nl. of het inschrijfformulier op te vragen via info@quintuskampen.nl. In inschrijving sluit op 17 oktober 2020. Er kunnen 18 deelnemers worden toegelaten.

Publiek welkom

Publiek is welkom bij het concours. Er is een passe-partout van 10 euro voor de hele dag of 5 euro voor het finaleconcert. De kaarten zijn verkrijgbaar via www.quintuskampen.nl. Tijdens het concours zijn in de Bovenkerk stands te bezoeken op het gebied van orgelmuziek. Ook is koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar.