Afbeelding
Foto Tennekes

Van Dijkbikes helpt Kamper horeca

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Alex de Jong)

KAMPEN – Een bezorgfiets - met trapondersteuning - voor een extreem lage leaseprijs, maandelijks opzegbaar én met een goede aansprakelijkheidsverzekering voor de bezorger. Het is voor Van Dijkbikes een manier ‘om iets terug te doen’ voor de horeca die het, als gevolg van de coronamaatregelen, heel zwaar heeft. 

‘Wij hebben het als fietsenspecialist juist erg goed gedaan’, vertelt Michel van Dijk. ‘Daarom voelt het goed om iets voor de horeca te kunnen doen.’ De horecaondernemer die juist nu graag maaltijden wil bezorgen, heeft met het fietsleaseplan van Van Dijkbikes voor nog geen honderd euro per maand een betrouwbare bezorgfiets tot zijn beschikking.

De hypermoderne fietsen, te voorzien van een warmhoudbak (eventueel voor en achterop de fiets), kosten normaal bijna drieduizend euro per stuk. Door ze voor 99 euro per maand - inclusief verzekeringen - te leasen, heeft de horecaondernemer met het leaseplan van Van Dijkbikes een unieke mogelijkheid om laagdrempelig het bezorgen van maaltijden op te zetten. ‘Het enige waarin de ondernemer moet investeren, is in de warmhoudbak. Die kosten 119 euro per stuk. En ze zijn natuurlijk nog mooier als je ze van je eigen reclame voorziet.’ Van Dijkbikes helpt al jarenlang diverse ondernemers in Kampen op weg met een bezorgfiets, o.a. Pizza Nostra, Doy Doy, bakkerij Happen en Café Eigenwijs. ‘Café Eigenwijs maakt sinds kort gebruik van onze nieuwste bezorgfiets met krachtige Bosch middenmoter en extra grote accu.’ Deze Sparta is een stoer en degelijk Hollands product; de leasefiets waar het om gaat.

Laagdrempelig proberen
Nu het einde van de coronacrisis nog lang niet in zicht is, zoeken steeds meer ondernemers naar nieuwe manieren om toch hun producten aan de man te brengen. Het bezorgen van producten is dan voor velen een goede optie om extra omzet te genereren. ‘De horeca zal de gederfde inkomsten van de afgelopen maanden nooit meer kunnen inhalen’, weet ook Michel, ‘maar misschien kunnen ze de pijn wel verzachten door maaltijden te gaan bezorgen. Wij willen ze daar, als Van Dijkbikes, graag mee helpen. Door op een laagdrempelige manier een leaseplan voor een nieuwe bezorgfiets aan te bieden.’ Bijkomend voordeel van lease: je bent altijd verzekerd van een fiets die rijdt; eentje die goed wordt onderhouden en die, bij eventuele schade, meteen in reparatie kan - terwijl er snel een vervangende fiets voor je klaarstaat. Daarmee heb je optimale mobiliteit voor slechts 99 euro per maand. ‘Maar je wilt als ondernemer natuurlijk niet, als het bezorgen tegenvalt, met een leasecontract blijven zitten dat nog een jaar, of zelfs jaren voortduurt. Dus is het contract maandelijks opzegbaar. Kortom: een ideale manier om het bezorgen te testen, zonder dat het meteen handenvol geld kost.’

De ondernemer krijgt een degelijke fiets; een Sparta met een Bosch-motor voor de trapondersteuning. Van Dijkbikers: ‘De beste kwaliteit voor een zeer schappelijke prijs. Ter vergelijking: als je de fiets nieuw wilt kopen, ben je 2.899 euro ‘kwijt. Niet alleen is dat een investering waar horecaondernemers in deze tijd niet op zitten te wachten, ook is het extra zuur als je na twee maanden ‘proberen’ moet concluderen dat het bezorgen toch niets voor je is’.

Goede verzekering
Maar aan het leaseplan kleven nog veel meer voordelen. Zo sluit Van Dijkbikes twee verzekeringen af. Eentje voor de fiets zelf, en eentje voor de bezorger. Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Michel: ‘Menige ondernemer denkt dat de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de gevolgen van (letsel)schade, veroorzaakt door een bezorger, dekt, maar vergis je niet: negen van de tien keren is dat niet het geval. Verzekeraars eisen dat je, als je maaltijdbezorgers hebt, een extra verzekering daarvoor afsluit.’ Volgens Michel weten (horeca)ondernemers dit niet en dat kan zeer grote gevolgen hebben. ‘Er zijn gevallen bekend van ondernemers die failliet gingen omdat een bezorger iemand aanreed. Als een verzekering de schade niet dekt, wordt het bedrijf dat de bezorger in dienst heeft, aansprakelijk gesteld.’ Michel lepelt een voorbeeld van een letselschadegeval op, waarbij een vrouw als gevolg van een aanrijding door een 15-jarige bezorger verlamd raakte. De schadeclaim van enkele tonnen bracht onherroepelijk het faillissement voor de desbetreffende pizzeria. ‘Heel veel ondernemers hebben geen weet van het risico dat ze met bezorgen lopen. Wij willen ze daar graag voor behoeden.’ De verzekering die Van Dijkbikes afsluit is op naam van het bedrijf dat de fiets huurt. Hierdoor is iedere bezorger die de fiets meeneemt, automatisch verzekerd. Kortom: iedereen veilig, comfortabel en uiterst betaalbaar op weg; zonder risico’s. ‘Oh, en de fietsen gaan niet sneller dan 25 kilometer per uur’, besluit Michel. ‘Dat is echt hard genoeg…’

Fred Sollie

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21