Afbeelding
Robert Westera

Voorronde Kunstbende Overijssel via livestream te volgen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In poppodium Hedon in Zwolle wordt zondag 25 oktober de voorronde van Kunstbende Overijssel gehouden. Ruim 150 jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar strijden daar om een plek in de Kunstbende Finale. In verband met Covid-19 is de voorronde niet opengesteld voor publiek. Kunstbende Overijssel zorgt voor een livestream die de hele dag te volgen is via kunstbende.nl/overijssel-live.

Het evenement opent om 10.00 uur. Vervolgens mogen de deelnemers tot 20.00 uur shinen op het podium in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Alles kan en alles mag op de voorronde, zolang de act maar zelfbedacht en zelfgemaakt is. De 1e prijswinnaars van de voorronde mogen hun talent opnieuw laten zien tijdens de Kunstbende Finale op 7 en 8 november in Amsterdam. Daarnaast krijgen de 1e, 2e én 3e prijswinnaars uit alle categorieën een opbouwend feedbackrapport van de jury, een individueel coachingstraject en een prijzentas met vrijkaarten, oefenruimtetijd, optreedmogelijkheden en leuke goodies, gesponsord door Overijsselse partners.

Feestje op livestream 
Om de livestream feestelijk in te kleden werkt Kunstbende dit jaar samen met vier jonge reporters van Kunstbende: Luuk van Leeuwen (winnaar eerste prijs Film 2018 en Kunstbende-ambassadeur), Sam Zegelink (winnaar tweede prijs Fashion 2018 en Kunstbende-ambassadeur), Angelo Anches (deelnemer Muziek 2019) en Lieke Hammink (deelnemer Film 2018, deelnemer Influencer 2019 en Kunstbende-ambassadeur uit Haaksbergen). Zij nemen de kijker aan de hand mee langs alle optredens. Check hun video ‘Welkom op de livestream’ hier.

Kunstbende 
Kunstbende is het platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle. Kunstbende Nederland wordt ondersteund door partner in cultuur Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.

Fred Sollie