Afbeelding
foto Hans Meerman

Expositie ‘Rivierlandschappen’ van Hans Meerman

Algemeen

KAMPEN -  In de expositieruimte van De Stadskazerne is momenteel de expositie ‘Rivierlandschappen’ van Hans Meerman te zien. Er zijn onder meer tekeningen te zien die Meerman maakte tussen 2015 en 2020 van het IJssellandschap tussen Kampen en Zwolle. Ook worden er schilderingen vertoond die geïnspireerd zijn op het Reevediep.

De tekeningen en schilderingen zijn te koop. Een kwart van het aankoopbedrag wordt gedoneerd aan Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. De expositie is tot en met 28 november te zien. De toegang is gratis.  

Hans Meerman (Zutphen, 1950) studeert in 1975 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en wordt tekenleraar in Rijswijk. In 1980 wordt hij benoemd tot docent aan de Christelijke Academie voor Beeldend Kunstonderwijs in Kampen, die in 2004 naar Zwolle verhuist. Na een dienstverband van 36 jaar gaat hij in 2016 met pensioen. Als tekenaar én docent maakt hij sinds jaar en dag tekeningen op papier. Het rivierlandschap tussen zijn woonplaats Kampen en Zwolle is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie.


Fred Sollie