Afbeelding
foto Pixabay

PvdA Kampen wil dat college scholen aanspreekt over afkeuringsverklaring LHBTI

Algemeen

KAMPEN - De fractie van de PvdA in Kampen wil weten of er in de gemeente Kampen ook scholen zijn waar een afkeuringsverklaring rondom LHBTI is vereist. De verklaring die op sommige reformatorische scholen wordt gevraagd van ouders waarin homoseksuele relaties worden afgekeurd deed de afgelopen dagen veel stof opwaaien.

Minister Slob heeft in reactie hierop aangegeven dat scholen hierom mogen vragen zolang zij een veilige leeromgeving kunnen garanderen. De PvdA kan zich hier niet in vinden. Fractievoorzitter Manfred Haveman: “Iemands geaardheid is onderdeel van zijn of haar identiteit. Een veilige leeromgeving kan niet bestaan als je als leerling niet kan zijn wie je bent.”

De sociaaldemocraten willen daarom van het college weten of dit soort verklaringen ook op scholen in de gemeente Kampen worden gevraagd. Als dit het geval is roepen zij het college op om met deze scholen in gesprek te gaan over burgerschap en inclusie. Haveman: “Kampen is op papier een inclusieve stad. Het zou goed zijn als het college daad bij woord voegt en zich inzet voor LHBTI acceptatie op scholen.”

Fred Sollie