Afbeelding
foto Pixabay

Provincie schakelt laadconsulenten in bij beleid en plannen laadpalen

Algemeen

REGIO - Laadconsulenten gaan gemeenten in Overijssel en Gelderland ondersteunen bij beleid en plannen voor laadpalen. Ook gaan beide provincies gezamenlijke aanbestedingen organiseren. 

Daarnaast krijgt een kopgroep van gemeenten ondersteuning bij het opstellen van een laadvisie en worden hun ervaringen en inzichten gedeeld. Zo stimuleert samenwerkingsregio Oost Nederland dat gemeenten aan de slag gaan om te zorgen voor een dekkend en betrouwbaar laadnetwerk voor elektrisch rijden dat gelijke tred houdt met de groei van het aantal elektrische voertuigen. 

Om tot een laadvisie en plaatsingsbeleid te komen is kennis en menskracht nodig. Centraal staat de laadconsulent als direct aanspreekpunt voor gemeenten voor ondersteuning en hulp. De consulent helpt bij het opstellen van de laadvisie. Hierin beschrijft de gemeente uitgangspunten en doelen, zodat zij vervolgens het plaatsingsbeleid kan vaststellen. Via het organiseren van gezamenlijke aanbestedingen krijgen gemeenten hulp bij de inkoop van verschillende laadpalen. In 2018 hebben beide provincies al een aanbesteding gedaan om deelnemende gemeenten te ondersteunen bij de aanleg van elektrische laadpalen in de publieke ruimte.

Fred Sollie