Afbeelding
foto aangeleverd

De Voedselbank in Coronatijd

Algemeen

KAMPEN - De Voedselbank heeft het moeilijk in coronatijd. Doordat er minder producten binnenkomen slinkt de voorraad van houdbare artikelen. Gelukkig zijn er bedrijven en kerkgenootschappen die actie ondernemen. Zo hield Albert Heijn van 9 t/m 22 november een actie voor de Voedselbank. De filialen Stationskwartier en Lovinkstraat deden hieraan mee.

Door de coronacrisis was dat een lastig verhaal voor de medewerkers van de Voedselbank, met name om de 1,5 meter afstand in acht te nemen. In de grote winkel aan het Stationskwartier was er ruimte genoeg om de cliënten aan te spreken en de producten in ontvangst te nemen. In de Lovinkstraat was dat anders. In overleg met de gemeente kon een parkeerplaats tegenover de uitgang worden gereserveerd. De bestelbus van de Voedselbank werd met de achterdeuren naar de uitgang gericht geparkeerd, waardoor mensen hun producten coronaproef in de auto konden afgeven.

De Voedselbank wil alle gulle gevers langs deze weg heel hartelijk bedanken. Niet alleen de cliënten van Albert Heijn maar ook de gevers in IJsselmuiden bij de Hoeksteen. Het was hartverwarmend!

Normaal gesproken houdt de Voedselbank in de tweede week van december bij alle supermarkten in Kampen en IJsselmuiden een grote inzamelingsactie. Vanwege de coronacrisis is het nu niet mogelijk. De Voedselbank heeft besloten in december geen verdere acties te ontwikkelen en bekijkt de mogelijkheden om in het voorjaar een actie te houden. 

Fred Sollie

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.