Afbeelding
Pixabay

BESTUUR GBK BREIDT FORS UIT

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Met nog 14 maanden te gaan tot de raadsverkiezingen van maart 2022 heeft GBK in haar najaarsvergadering het bestuur van de partij uitgebreid van 3 naar 5 personen. De uitbreiding is nodig omdat er de nodige commissies aangestuurd moeten worden in de komende tijd. Commissies die zich bezig gaan houden met promotie, het verkiezingsprogramma of het vaststellen van een kandidatenlijst.

“Het bestuur is uitgebreid met de bestuursleden Jacob Hakvoort en Arno Scheltinga. Daarnaast heeft Herman van Veen het penningmeesterschap overgenomen van Piet Bergstra. Het bestuur heeft daarmee `nog meer kennis en ervaring binnengehaald”, aldus GBK-wethouder Albert Holtland. Samen met Hans ter Haar (voorzitter) en Gerrit Koops (secretaris) worden de verkiezingen nu voorbereid. De partij is de laatste jaren flink in ledenaantal gegroeid: bijna 75 leden. Dat komt mede door de lage contributie van 1 euro per jaar. De huidige raadsleden en wethouder dragen voldoende af aan de partijkas om de contributie blijvend laag te kunnen houden. De opkomsten tijdens leden- en fractievergaderingen zijn groot. GBK zal zich ook de komende verkiezingen weer inzetten op de lokale identiteit, dichtbij de Kamper samenleving en het opkomen voor de plaatselijke belangen.

In 2006 werd GBK opgericht en is momenteel de tweede grootste partij in Kampen. Uiteraard mikt GBK er op om bij de komende verkiezingen de grootste partij in de Kamper politiek te worden. De partij is sterk op social media. Het heeft de meeste volgers op Facebook, Instagram en Twitter. Er wordt veel energie gestoken in het onderhouden van contacten via social media. GBK zal ook bij de komende verkiezingen zeker weer vol inzetten op het bereiken van haar potentiële kiezers via de social media kanalen. Albert Holtland: “Dit werkt veel beter dan een middagje op de Oudestraat een flyer uitdelen. Het contact via social media is intensiever en uitgebreider dan even een vluchtig woordje op de Oudestraat. Maar we zullen zeker niet onzichtbaar zijn in de aanloop naar de verkiezingen in januari en februari 2022”.

Voor het bestuur is er de komende periode veel werk aan de winkel om de partij voor te bereiden op de verkiezingen van maart 2022, maar met de uitbreiding van het aantal bestuurders zal het gaan lukken. GBK is er klaar voor om in 2022 de grootste partij te worden. In veel andere plaatsen zijn de lokale partijen al de grootste politieke stroming, dat zal in 2022 in Kampen niet anders zijn naar de mening van GBK!

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 16 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 18 uur geleden