Afbeelding
Stefan Verkerk

Politie heeft signalement van daders beroving zeldzame Pokémonkaarten

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kampen - Een bewoner van de Kronkelwilg op Onderdijks is woensdagmiddag tijdens de afgesproken verkoop van zeldzame en kostbare Pokémonkaartjes beroofd. De politie heeft een signalement van de daders en zoekt getuigen en omwonenden die eventueel camerabeelden kunnen leveren.

Rond de klok van 15.00 uur, had de aangever een afspraak met een koper. Op dat tijdstip stonden twee mannen voor de deur. Eenmaal binnen werd er gesproken met elkaar en werden de goederen getoond. Daarna werd de aangever weggelokt en in een kast geduwd en opgesloten.
De twee mannen zagen kans om met de kaartjes de woning te ontvluchten. De politie werd direct gebeld en even later werd de man bevrijd. Geschrokken deed hij zijn verhaal. In de woning en in de omgeving werd door de politie forensisch onderzoek verricht en werd met omwonenden gesproken. Ook was de politie in de wijde omgeving op zoek naar de daders van deze diefstal.

Signalement
Op basis van de verklaring van het slachtoffer kon het volgende signalement van de daders worden gegeven:

Dader 1: Een man van rond de 30 jaar oud, 1.80 meter lang, smal postuur, donkere huidskleur en kort kroes haar. Opvallend was de spierwitte jas die de man droeg. De dader droeg een mondkapje.

Dader 2: Een man van rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang, getinte huidskleur maar lichter dan dader 1. Deze man had opvallend blauwe ogen. Hij droeg een pet, sportieve kleding en een blauw mondkapje.

Op basis van het onderzoek bleek dat deze twee mannen vermoedelijk in een donkerkleurige auto zijn weggereden. Vermoedelijk een Audi A3.

De politie is op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van 15.00 uur, deze twee mannen hebben zien aankomen of zien vertrekken. Ook willen we graag weten wie deze mannen in combinatie met de grijze vermoedelijke Audi hebben gezien. Hierbij is de politie geïnteresseerd in alle informatie, over bijvoorbeeld de rijrichting. Ook zijn eventuele dashcambeelden van groot belang. Ook zoekt de politie in de omgeving naar beveiligingscamera’s. Hierop zijn mogelijk de daders en/ of het voertuig op te zien.

Hebben wij u nog niet gesproken en hebt u deze mannen gezien of de grijze Audi of weet u meer over deze diefstal in de woning aan de Kronkelwilg? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan op M 0800-7000.

Een groene sprinkhaan.
Lezing over insecten bij Natuurbeschermingsvereniging IJhorst Staphorst Algemeen 23 feb, 09:37
Jaap en Mark Mateboer onthullen de nieuwe ruit met het oude glas-in-lood
Glas-in-loodramen Schepman deels gered, gerestaureerd en herplaatst Algemeen 22 feb, 21:21
Afbeelding
Voorbeschouwing SV Zalk - SV Marienheem Sport Ingezonden 22 feb, 21:08