Afbeelding
foto aangeleverd

Jongeren uit Kampen in actie voor jongeren in Roemenië

Algemeen

KAMPEN - In de laatste schoolweek van dit jaar hebben leerlingen van het Ichthus College en het Almere College zich ingezet voor hun leeftijdsgenoten in Roemenië. Dat begon met het samenstellen van feestelijke zakjes met chocoladekransjes en een bonbon.

Om dat hygiënisch verantwoord te doen, maakten ze gebruik van beschermende handschoenen, beschikbaar gesteld door Apotheek de Wetering uit Kampen. De chocoladekransje, mede mogelijk gemaakt door Sligro, werden feestelijk verpakt in verpakkingsmateriaal dat beschikbaar werd gesteld door Bangma Verpakking uit Dronten. 

Vervolgens werden de zakjes verkocht wat resulteerde in een bedrag van 226,50 euro. Dat bedrag wordt overgemaakt naar het Comité Hulp Oost-Europese Broederschap. Alice Westerveld namens het Comité: “Wij hebben contact met een school- c.q. dagbesteding en fysiocentrum voor kinderen met een beperking. Vanwege corona is deze school nog steeds gesloten. Momenteel wordt er les en fysiotherapie gegeven via internet en door middel van foto’s wordt er gecheckt of de oefeningen goed uitgevoerd worden. Veel ouders hebben echter niet de middelen om vanuit huis met hun kind mee te doen. Het geld uit Kampen is dan ook meer dan welkom en we zijn blij dat de jongeren van het Ichthus College en het Almere College de jongeren in Udvarhely op deze manier helpen!” 

Fred Sollie