Afbeelding
Pixabay

Humanitas verwacht toename eenzaamheid in Kampen

Algemeen

KAMPEN - Naarmate de coronacrisis voortduurt ziet Humanitas de eenzaamheid toenemen. Dit probleem dreigt in deze donkere dagen groter te worden. Veel mensen zitten volgens Humanitas (te) veel thuis en ontmoeten weinig mensen. “Steeds meer mensen melden zich bij ons omdat ze zich eenzaam voelen,” aldus Petra Stevering, coördinator bij Humanitas Kampen. “Niet alleen ouderen voelen zich eenzaam, ook jongeren en jongvolwassenen.”

De vrijwilligers van Humanitas ondersteunen mensen die zich eenzaam voelen door ze te koppelen aan een maatje die tijdelijk met hen meeloopt. “Eenzaamheid wordt daardoor aantoonbaar verminderd en het zelfvertrouwen neemt toe”, aldus Stevering.

De 19-jarige Amanda vertelt hoe Humanitas haar heeft geholpen: “Ik zat in een bubbel en raakte steeds meer op mezelf. Dankzij de vrijwilliger ben ik positief gebleven. Ze zorgde voor afleiding maar hielp me ook om zelf keuzes te maken. Ik werd weer wat socialer.”

Vrijwilligers van Humanitas hebben een jaar lang wekelijks contact met een deelnemer. Samen werken ze aan het vergroten van het sociale netwerk en ondernemen ze activiteiten.

Vrijwilligers gezocht

Humanitas Kampen zoekt nieuwe vrijwilligers. Wie iemand wil ondersteunen die zich eenzaam voelt en tijdelijk een steuntje in de rug nodig heeft, kan contact opnemen met Petra Stevering via p.stevering@humanitas.nl of via (06) 578 810 49. Vrijwilligers worden door Humanitas getraind en begeleid in het vrijwilligerswerk en kunnen daarmee volgens Petra echt het verschil maken voor iemand.

De vrijwilligers van Humanitas  kunnen iemand ondersteunen die zich alleen voelt en tijdelijk een steuntje in de rug nodig heeft. “Wekelijks een praatje, een wandeling of iets anders ondernemen kan al veel helpen”, vertelt Petra. De ondersteuning is tijdelijk en volledig volgens de laatste coronamaatregelen.

Meer informatie over Humanitas staat op www.humanitas.nl/zwolle.

Fred Sollie