Een impressie van de Koninkrijkszaal.
Een impressie van de Koninkrijkszaal. Aangeleverd.

Jehovah's getuigen bouwen nieuwe vergaderzaal in Stationskwartier

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Jehovah’s Getuigen hebben een vergunning gekregen om een vergaderplaats te bouwen aan de Koploper in het Stationskwartier. Het is door de covid-19-pandemie nog niet bekend wanneer de Getuigen met de bouw beginnen.

De nieuwe zaal, die de Koninkrijkszaal gaat heten, krijgt volgens een woordvoerder van de Jehovah’s getuigen Nederland een modern ontwerp in lijn met de uitstraling van het Stationskwartier. “Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt het gebouw allereerst goed geïsoleerd. Ook de warmteterugwinning installatie (WTW), draagt ertoe bij dat de warmte binnen blijft en er geen onnodig energieverlies plaatsvindt.”

Een van de eerste stappen is het planten van een beukenhaag, de erfafscheiding, rondom het perceel. Een groep vrijwilligers ziet erop toe dat het terrein de komende tijd netjes wordt onderhouden. Hoewel er nog geen concrete startdatum bekend is zijn de voorbereidingen op de uitvoering in volle gang. De vergaderplaats kan normaliter in zo’n 4 tot 5 maanden worden opgeleverd.

Zo’n 110 Getuigen van Jehovah uit Kampen en omgeving zullen twee keer per week in de nieuwe zaal samenkomen. Elk bijeenkomst duurt een kleine twee uur. Er is geen aankondiging door middel van een klok of bel. Bezoekers komen lopend, per fiets, met openbaar vervoer of met de auto. De auto’s kunnen terecht op het eigen parkeerterrein op het terrein. Jehovah’s Getuigen houden de omgeving, de tuin en het gebouw zelf in goede conditie. De nieuwe vergaderplaats gaat de huidige locatie aan de Korteweg 3 vervangen – die in 1978 van sportzaal tot vergaderzaal werd verbouwd.

Sinds maart 2020 vinden alle vergaderingen van Jehovah’s Getuigen digitaal plaats i.v.m. de Covid-19-pandemie. Verspreid over Nederland beschikken Getuigen van Jehovah over zo’n 200 vergaderlocaties, Koninkrijkzalen genoemd. In elke Koninkrijkszaal worden wekelijks bijeenkomsten georganiseerd. Op de bijeenkomsten bespreken de Getuigen de Bijbel en hoe zij de principes eruit kunnen toepassen. Deze bijeenkomsten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.