Afbeelding
foto Ichthus College Kampen VIA

Vakroute van Ichthus College Kampen bij top 5 van Overijssel

Algemeen

KAMPEN  -  De Vakroute van het Ichthus College in Kampen behoort tot de vijf beste VO-scholen van Overijssel. Dat blijkt uit onderzoek van Elsevier Weekblad. Elk jaar analyseert en beoordeelt Elsevier de prestaties van alle scholen met vmbo, havo en vwo.

Op het Ichthus College vallen de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen van het vmbo onder de noemer Vakroute. De Vakroute is bedoeld voor de vakmensen van de toekomst en bereidt de leerlingen voor op het middelbaar beroepsonderwijs. Het Ichthus College biedt ze volop mogelijkheden om te onderzoeken waar ze goed in zijn, wat ze willen en waar hun talenten liggen.

Sinds 2000 vergelijkt Elsevier Weekblad met het onderzoek Beste scholen alle scholen met vmbo, havo, vwo en gymnasium op basis van ‘harde cijfers’: Welke scholen tellen weinig zittenblijvers, waar zijn examencijfers hoog? Waar halen leerlingen met havo-advies toch het vwo? Omdat alle scholen op dezelfde punten zijn vergeleken, krijgen ouders een objectief beeld van de kwaliteit van het onderwijs.

Fred Sollie

Een groene sprinkhaan.
Lezing over insecten bij Natuurbeschermingsvereniging IJhorst Staphorst Algemeen 23 feb, 09:37
Jaap en Mark Mateboer onthullen de nieuwe ruit met het oude glas-in-lood
Glas-in-loodramen Schepman deels gered, gerestaureerd en herplaatst Algemeen 22 feb, 21:21
Afbeelding
Voorbeschouwing SV Zalk - SV Marienheem Sport Ingezonden 22 feb, 21:08