Afbeelding
foto Fred Sollie

Waterschap zet gemalen stil voor schaatsplezier

Algemeen

REGIO - Met het oog op de vorstperiode zet Waterschap Drents Overijsselse Delta een aantal gemalen in de Kop van Overijssel stil. Andere gemalen draaien, waar het kan, zo beperkt mogelijk. Hiermee bevordert het waterschap de ijsgroei op sloten, kanalen en meren voor schaatsliefhebbers in het waterrijke gebied van de Wieden-Weerribben. 

Door de stroming in het water te beperken, wordt de natuur een handje geholpen. Het betekent niet dat alle gemalen worden stilgezet of op minimale capaciteit draaien. Bijvoorbeeld om water uit de polders en eventuele neerslag op te kunnen vangen. 

Veiligheid voorop 

Het waterschap kan geen garantie geven dat het ijs overal dik genoeg is. Schaatsers worden opgeroepen alleen op door ijsverenigingen gecontroleerde plekken te schaatsen en ijs in de omgeving van gemalen en stuwen te mijden, ook al zijn ze niet in werking.

De gemeente Steenwijkerland en WDODelta roepen iedereen op om zich aan de coronamaatregelen te houden, ook op het ijs. Vermijd drukte en houd voldoende afstand. Actuele informatie over schaatsen en de coronamaatregelen in de Kop van Overijssel staat de komende tijd op de website van de gemeente

Fred Sollie

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden