De ganzen in het park hebben volgens Van de Stouwe te lijden onder het koude weer.
De ganzen in het park hebben volgens Van de Stouwe te lijden onder het koude weer. Willemien van de Stouwe

Vogelgroep Kampen vraagt aandacht voor vogels in het park

Algemeen

KAMPEN - De Vogelgroep Kampen heeft een oproep verspreid waarin de noodklok geluid wordt voor buitendieren. Het verhaal stelt dat dieren door de aanhoudende vorst moeilijk aan eten en drinkwater kunnen komen. Volgens Willemien van de Stouwe van de Vogelgroep zijn er ook in Kampen genoeg vogels die hulp nodig hebben. Wie dieren in nood ziet, kan contact opnemen met de vogelgroep.

?De brief die Van de Stouwe heeft doorgestuurd naar lokale media is opgesteld door Comité Dierennoodhulp, Animal Earth, Ganzenbescherming Nederland, Akka’s Ganzenparadijs, Dierenrechten Alliantie, Fauna4Life, Rechten voor al wat leeft, Diervriendelijk Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Zij stellen dat het noodzakelijk is dat gemeenten en provincies met spoed maatregelen treffen om de dieren door deze periode heen te helpen. Dit kan volgens de organisaties door wakken te maken en door voor voerplaatsen te zorgen met granen, fruit en groente. Een voederverbod in een gemeente dient tijdelijk opgeheven te worden.

Volgens van de Stouwe doet de gemeente Kampen al een heleboel om de vogels te helpen. “Zo hebben ze twee grote containers met voer klaarstaan, die wij kunnen halen voor de watervogels. Ook zorgt de gemeente voor hooi. Wij vragen mensen vooral om in hun eigen buurt goed op te letten en misschien te helpen met het open houden van de wakken en om zelf in de tuin de vogels te voeren.” 

Van de Stouwe heeft een aantal jaar geleden samen met een aantal vrouwen de Vogelgroep Kampen en Omstreken opgericht. “Dit hebben we gedaan omdat we merkten dat de dierenambulance soms niet komt voor wilde dieren. Mensen die dan toch graag hulp willen als een dier gewond is, of die vragen hebben kunnen ons bereiken via de Facebookpagina Vogelgroep Kampen.”

De ganzen in het park hebben volgens Van de Stouwe te lijden onder het koude weer.