Afbeelding
Aangeleverd.

‘In 2022 een overdekt speelparadijs voor kinderen in Kampen’

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Monkeyworld, Ballorig, in het verleden moesten ouders met hun kinderen naar Dronten of Hattem voor een middagje vertier. Ondernemer Pieter Boone, bekend van Posthuus Kampen wil een dergelijk speelparadijs in Kampen gaan bouwen. Binnenkort start de bouw van een 2800 vierkante meter groot onderkomen waar volgens de onedrnemer per dag honderden jonge kinderen met en zonder handicap, volledig ´uit hun dak´ kunnen gaan.

Medewerking Kampen 

Weever Bouw B.V. uit Kampen gaat de hal realiseren. De eerste paal gaat als alles volgens planning verloopt in mei de grond in. IJs, weder en corona dienende, opent het speelparadijs aan het plein bij de Kringloopwinkel, Karwei en Diertotaal, begin 2022 de deuren. 

“De gemeente Kampen heeft tot dusver geweldig meegewerkt. Het plan ligt al ruim een jaar klaar. Mede door corona vroegen de voorbereidingen meer tijd, daarom ben ik nu ook zo blij dat we een begin kunnen maken”, legt Pieter Boone opgetogen uit. Bij Jelle Weever, directeur Weever Bouw, is de blijdschap over de start van de werkzaamheden niet minder. “Dit is een mooi sluitstuk in de projectontwikkeling van de Ambachtstraat die we in samenwerking met De Gilden hebben verwezenlijkt. Het speelparadijs is de slagroom op de taart, een geweldige invulling van het plein. En bovendien een aanwinst voor Kampen. Voor ons als bedrijf wordt dit project een prachtige referentie om toe voegen aan ons portfolio in de retail- en foodsector”.

Rolstoelvriendelijk

Bijzonder aan het plan is dat de indoorspeeltuin, plezier en ontspanning biedt aan alle kinderen in de leeftijdscategorie van nul tot ca. twaalf jaar. Ook kinderen met een geestelijke of lichamelijke handicap zijn meer dan welkom. Het complete gebouw is rolstoelvriendelijk en er komt bijvoorbeeld een doolhof met wandspelen, waar ook rolstoelgebruikers naar hartelust kunnen ronddolen. Ook wordt er een snoezelruimte ingericht, speciaal voor ouder, baby of gehandicapt kind met gedempt licht, zachte muziek en speciale attributen die volledige ontspanning stimuleren.

Beschutte werkplekken

Naast de nodige reguliere arbeidsplaatsen biedt het speelparadijs ook beschutte werkplekken aan voor mensen met een afstand tot arbeidsmarkt, zoals het horecaplein.